avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract vanzare cumparare

buna ziua tuturor !
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez corect in urm. situatie:
si eu si vecinul din dreapta detinem cu acte in regula(cadastru, carte funciara)proprietati inguste ca si latime.Deoarece el doreste sa darame casa in care locuieste acum si sa-si construiasca in spate (daca eu sunt de acord),vecinul meu a venit cu propunerea sa facem un "schimb "de terenuri, respectiv eu ii dau in fundul curtii mele terenul liber(cca 650 mp),el imi da la strada o suprafata mai mica,oprindu-si cativa metri pt. acces.
Tinand cont ca dupa fiecare ar avea curte mai mare in fata casei sunt de acord, dar..La mine e simplu;ii fac acte de vz-cump dar el cum imi poate vinde mie daca acum exista constructie pe acel teren ? un antecontract de vz-cump cu clauze(termen de eliberare a terenului si de finalizarea actelor, costuri ale tranzactiei -pe care le suporta el,etc) este suficient pt. mine?
Sau daca si eu ii fac lui tot antecontract vz-cump el poate primi autorizatia de constructie(asa as fi mai in siguranta eu)?
sperand ca am fost suficient de explicita si ca voi primi un sfat in timp optim va multumesc !

Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 13:19, 23 Iunie 2010
Mergeţi la un notar cu toate actele respective şi vă spune cum să procedaţi. Oricum trebuie făcute niste deymembrări, rectificări de CF, schim de terenuri etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructia vecina pe hotar, lipsa suprafata din curte conform cadastru/intabulare jupanescu jupanescu Catre ce administratii ma pot adresa sau ce anume ar trebui sa fac, pentru a reclama constructia ilegala a unui vecin care a construit pana in gardul de hotar ... (vezi toată discuția)
Largire drum acces mlliviu mlliviu Sunt intr-o localitate montana unde am achizitionat un teren si o casa de vacanta. Initial, nu era drum de acces decat cu piciorul sau caruta. Am vorbit cu ... (vezi toată discuția)
Problema cu vecin: gard,hotar,despartire proprietati Croos Croos Buna ziua,care ar fii procedura in urmatoarea situatie: in anul 2006 vecinul meu darama gardul construit de bunicii mei ce desparte proprietatile noastre fara ... (vezi toată discuția)