Sunt intr-o localitate montana unde am achizitionat un teren si o casa de vacanta. Initial, nu era drum de acces decat cu piciorul sau caruta. Am vorbit cu primaria, care ne-a facut un drum de acces auto. De fapt am facut o cerere semnata de toti vecinii din zona pe care am depus-o la primarie. Acum, unul din acesti vecini, a ingustat drumul prin construirea unui gard. Zona este foarte sensibila, in sensul ca este intr-o curba destul de abrupta si ar fi necesar un spatiu mai larg, cu cel putin 2 m mai larg. Gardul care actualmente este pus de vecin este practic mutat cu 3 m in interiorul curbei fata de cum a fost pozitionat inainte de constructia drumului. Ne-am sfatuit cu ceilalti vecini si am hotarat sa-i platim pentru a se muta pe vechiul loc cu gardul. Insa nu am primit un raspuns pozitiv. Si sunt multi afectati de aceasta situatie. Care ar fi posibilitatea legala de a obtine un drept de a largi drumul de acces chiar in situatia data?
Cu stima, Liviu
Cred ca inainte de toate ar trebui sa va lamuriti care este regimul juridic al acestui drum.
Altfel spus ... Primaria s-a multumit doar sa construiasca drumul sau a modificat si planurile parcelare in raport de acordul care si l-au dat proprietarii? Eventual un act notarial ...
Daca insa cel care a mutat gardul pe vechiul amplasament nu face decat sa isi ingradeasca dreptul de proprietate corespunzator actelor sale de proprietate ... nu prea aveti ce ii face.
Daca nu si-a dat acordul si Primaria i-a daramat gardul .. nu e taman bine ... In fond nu e chiar suficient sa faceti toti vecinii o cerere pentru a putea sa ii micsorati curtea omului.