avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ALOCATIE DE INTRETINERE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ALOCATIE DE INTRETINERE

Buna ziua ! Va rog respectuos sa ma ajutati !
Sunt casatorit si am o fetita de 7 luni. Ptr ca la nasterea copilului , in apartamentul meu bun propriu nu era posibila locuirea cu un copil mic, de comun acord cu sotia am procedat la reamenajarea si igienizarea lui. Ptr ca veniturile salariale sunt limitate si nu am avut o suma stransa anterior in acest sens, amenajarea propriu zisa a durat cateva luni. In tot acest timp, datorita conjuncturii amintite , ea si fata au locuit la soacra mea iar eu am locuit in apartamentul meu unde am facut lucrarile respective. In fapt a intervenit o separare in fapt dar determinata de aspectele mentionate. Pe toata aceasta perioada am cumparat ptr fetita tot ceeace a avut nevoie ( lapte, scutece, haine, patut, carut,etc) si sotiei i-am dus periodic alimente. Surpriza a venit acum cand m-a dat in judecata solicitand alocatie de intretinere motivand ca am fost separati in fapt si ca am contribuit sporadic si numai la cerere la intretinerea fetei ??!! Ce pot face in aceasta situatie ? Pot cere termen ptr aparator ? Are sens sa incerc sa caut ceva chitante , bonuri de casa de la market ptr a putea dovedi ca lucrurile stau altfel sau este mai bine sa fiu de acord cu cele solicitate fara a -mi face vreun fel de aparari ?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:58, 12 Iunie 2007
Stai un pic ca dupa cate am inteles e numai apartamentul lui si probabil ca cineva ia pus o pila la nevastasa:((
... relatii de despartire... inteleg:-/

La ce rerefri, Romy, cu pilele alea?? Poate s-a lasat influientata?... Nuuuu....
Adica a bagat strambe, cineva care nu va vrea impreuna. E aberant sa ceri o pensie de intretinere de la cineva cu care ai de gand sa convetuiesti, cu atat mai mult cu cat acesta nu cheltuie banii aiurea#-o
poate socrii au avut ceva contributii la cerere? incearca sa vorbesti cu ea...singuri voi 2 in liniste afla ce a determinat-o sa faca cererea....daca aveti un copil si innoiti o locuinta se pare ca totusi nu sunteti chiar 2 straini care sa vorbeasca prin intermediari.....daca dupa discutie crezi ca nu se poate rezolva ieie pozitie.....atentie totusi sa nu decazi la instanta din dreptul de a depune intampinare...asa ca repede....sa ai timp sa te aperi si pe cale oficiala......
De acord, de aia cred ca o discutie cu o persoana neutra, neinfluientata emotional, ar putea avea un efect. Pentru ca, atunci cand, eventual, ea s-a lasat influientata, cunostea caracterul si modul de gandire al sotului asa ca... sincer, ce rost are sa mai auda acelasi lucru pe care il cunoaste? Va vedea doar ca el isi sustine punctul de vedere (asa cum se si asteapta ea) si in replica ea se va apara (asa cum se asteapta el).

Daca va vedeti singuri, spune-ne un rezultat, chiar sunt curioasa... desi sceptica. Daca nu functioneaza, incearca si intermedierea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota pensie de intretinere minor BYA_NELY BYA_NELY va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi.astazi am avut prima infatisare in procesul de divort din culpa comuna cu sotul meu.eu am depus cererea de divort dar ... (vezi toată discuția)
Evacuare krista56 krista56 Buna seara, sotul a cumparat un apartament din banii parintilor inainte de casatorie, in 2004. In anul 2005 s-a cununat. In cursul anului 2010 relatia s-a ... (vezi toată discuția)
Sunt in dilema... P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Doresc sa explic pe scurt situatia.... Sunt casatorit din 2003, iar din 2004 avem un copil. De atunci sotia a vrut sa ne mutam la bunica ei, ca ne lasa ... (vezi toată discuția)