avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Iesire la pensie anticipata / anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Iesire la pensie anticipata / anticipata partiala

Va rog sa-mi spuneti daca se mai poate si daca da, cand ar putea iesi la pensie anticipat /anticipat partial , un barbat nascut pe 15 februarie 1951, angajat in 12.05.1972- stagiu de cotizare a fost complet de atunci pana in prezent - mentionez ca este inca angajat. Grupa a II a de munca din 12.05.1972 pana in 20.03.1996.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
nicola_, utilizator
Cel mai recent răspuns: florisiris , utilizator 13:27, 23 Iunie 2010
Bună ziua,

- pentru cei peste 23 de ani de grupa a II-a, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 5 ani. Prin urmare poate solicita acordarea pensiei pentru limită de vârstă începând cu 15.02.2011, la împlinirea vârstei de 60 de ani.
- tot cu aceeaşi dată, poate solicita şi acordarea pensiei anticipata parţială.

Caculele au fost facute având în vedere toată perioada de grupa a II-a în procent de 100%.
ªi nu în ultimul rând acestea sunt condiţiile potrivit legislaţiei actuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea la pensie anticipat nicola_ nicola_ Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cand ar putea iesi la pensie anticipat, un barbat nascut pe 15 februarie 1951, angajat in 12.05.1972- stagiu de cotizare a ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata/limita de varsta? ioana.crisan ioana.crisan Buna ziua! am o intrebare:taica-meu are varsta de 59 ani si 3 luni,nascut in 1951,a lucrat efectiv 32 ani si are 10 luni gr I si 17 ani grupa II. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Cand ma pot pensiona anticipat? MOCANU DOINA MOCANU DOINA Sunt nascuta la 18 iunie 1952 si lucrez neantrerupt de la 01.03.1975. Va rog din suflet sa-mi spuneti de la ce data ma pot pensiona (fara penalizari). Dupa ... (vezi toată discuția)