Buna ziua la toti forumistii!
Vreau sa va rog, in limita timpului Dumneavoastra, sa formulati opinii precise despre cazul pe care vi-l voi prezenta.Va multumesc anticipat pentru orice sfat, idee, sugestie...
Incepand cu luna ianuarie a.c.au inceput sicanele directorului imputernicit (nenumit) impotriva mea, ca salariat.Practic, din momentul in care a fost imputernicit.In prezent ma aflu in litigiu de munca cu societatea (am chemat in judecata societatea) datorita faptului ca a emis o decizie de sanctiune nelegala si abuziva- retrogradarea din functie pentru 60 de zile concomitent cu schimbarea locului muncii, felului muncii, naturii muncii dar si reducerea cu aprox.55% a veniturilor brute.Decizia a fost emisa pe 16 aprilie.Ulterior acestei sanctiuni, directorul a mai "comandat" doua cercetari disciplinare prealabile irationale - una dintre ele cu 11 "capete de acuzare", care mai de care mai puerile si absurde iar alta bazata pe propria cerere de concediu de odihna, in natura, initial aprobata.Trebuie sa va "spun" ca am supravietuit ambelor cercetari disciplinare (ultimele doua pentru care nu s-a dovedit vinovatia) si, in mod normal, saptamana viitoare ar trebui sa revin pe functie.Intre timp am facut o petitie consistenta la entitatea organizatorica superioara - filiala si centrala de la Bucuresti dar si la sindicat.Dupa 5 zile de la acest moment l-au schimbat din functie dar cred ca este o coincidenta: firma oricum are pierderi si se stie ca respectivul director este dependent de alcool - consuma si in timpul programului de lucru.Vreau sa precizez ca din 21 martie 2007 sunt supus unui razboi psihologic inimaginabil pentru o tara care este, "pe hartie", membra a Uniunii Europene.De la data respectiva pana in prezent, directorul respectiv a dispus 3 cercetari disciplinarea prealabile, a dispus abuziv retinrea diurnei pentru o delegatie, m-a retrogradat intr-un loc de munca (birou) unde nu aveam scaun, PC, birou (masa), etc...find inghesuit cu alti 4 colegi, mi-a anulat cele 23 de zile de concediu, in natura, pentru 2007 si cele 6 neefectuate din 2006 - pentru a nu putea sa parasesc unitatea - pentru prima infatisare mi-am luat concediu fara plata, a dizolvat Comisia de Personal al carei presedinte eram si a schimbat complet componenta - in cadrul ei numind ca membrii chiar membrii comisiei de cercetare disciplinara prealabila, pentru a nu risca obiectivitatea.Inainte de 21 martie a incercat "fortarea" organigramei, incercand ilegal sa schimbe denumirea serviciului pe care il conduceam de 5 ani cu o denumire care nu concorda cu clasificarea ocupatiilor din Romania (postul de sef al serviciului respectiv nu se regasea ca atare) iar organigrama nu respecta modelul cadru aprobat de Consiliul de administratie.Nu vreau sa plictisesc si , pentru moment ma opresc aici cu relatarile.Vreau sa pun cateva intrebari.
1.La cererea de chemare in judecata (contestatia) asupra deciziei de sanctionare cu retrogradarea am cerut si daune morale.Este corect sau e bine sa deschid alt proces pentru hartuire morala?Pot atasa la proces dovezile de hartuire morala chiar daca obiectul procesului este sanctiunea respectiva?Nu sunt nici pe departe un"procesoman" si nu mi-am dorit niciodata astfel de probleme dar a fost o perioada extraordinar de nedreapta si opresiva pentru mine si astfel de directori consider ca trebuie responsabilizati - firma este cu capital integral de stat, individul nu este patronul societatii.Aaaaa..mi-am mai amintit- pentru ca din punct de vedere profesional nu a avut ce sa-mi faca - desi a inceput sa-mi dispuna sarcini de munca chiar si din reviste - din anul 2006 - a incercat pe "disciplinar" sa ma "termine";lucrurile erau atat de dure incat imi trecuse prin minte chiar varianta unei demisii dar ceea ce m-a oprit si indarjit sa lupt a fost totala nevinovatie a mea in contradictie cu ticalosia lui si a "complicilor" (directorul adjunct, care a fost presedintele celor 3 comisii de cercetare disciplinara prealabila si numit suspect si presedintele Comisie de Personal - si care, spre speranta mea, a fost destituit si el pe 1 iunie odata cu directorul; alt complice - "psihologul" unitatii, o "doamna" extraordinar de agresiva, care a "violat" deontologia" profesie de psiholog - cu un "role-playing" original - psiholog, lider de sindicat, membru in comisiile de cercetare, membru in Comisia de Personal si...ATENTIE...inlocuitorul meu pentru cele 60 de zile, in conditiile in care nu are nici studii nici experienta necesara si, chipurile, "mi-a reprezentat interesul" ca lider sindical la prima cercetare, semnand pentru retrogradare pentru a-mi uzurpa postul.
2.E obligatoriu (recomandat) sa raspund la intampinarea unitatii?(mai ales ca aceasta este plina de incoerente si falsuri?);
3.Este normal, legal, firesc ca prima cercetare disciplinara sa fie provocata chiar de consilierul juridic stagiar pentru ca apoi, acesta sa faca parte si din Comisia de cercetare disciplinara prealabila si tot acesta sa vizeze decizia de sanctiune, in conditiile in care decizia nu continte viza "resurselor umane"?
Pentru moment ma limitez la cele 3 intrebari.Va multumesc mult, anticipat, pentru orice raspuns!
Multa bafta!
Cel mai recent răspuns:
hellenburgous , utilizator
22:43, 14 Iunie 2007