avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reducere salariala sau abuz.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reducere salariala sau abuz.

Luna aceasta , fara sa mi se aduca la cunostinta sau fara sa fi semnat nimic mi s-a oprit 400 ron din salariu.Explicatia angajatorilor a fost ca se fac reduceri de salariu , cu toate ca nu s-au oprit bani de la toate departamentele firmei( au mai angajat in departamentul meu luna trecuta 3 oameni din "gasca" lor carora se pare ca trebuie sa le plateasca salariul din banii mei si ai altor 3 colegi)
Intrebarea mea este daca se pot opri acesti bani in conditiile in care eu nu am semnat nimic ( ...am 2000 ron pe cartea de munca si tot atatia bani luam inainte in mana, in conditiile in care efecuez munca de noapte ) si nu am fost instiintat in nici un fel de o micsorare de salariu ?
Cel mai recent răspuns: danny78 , utilizator 15:27, 23 Iunie 2010
faceti o sesizare scrisa la ITM.Este un abuz , chiar mai mult va sunt incalcate drepturile care vi se cuvin.
Nu cred ca este legal.Trebuia sa semnati macar un act aditional ceva
Orice modificare a cim se poate face numai cu acordul partilor .
nu este lehgal . Va puteti recupera drepturile in instanta. ana atunci formulati plangere la ITM
danny78 a scris:

( ...am 2000 ron pe cartea de munca si tot atatia bani luam inainte in mana, in conditiile in care efecuez munca de noapte )


Nu se poate sa aveti netul cat aveti pe cartea de munca!!!
Pe statul de plata sigur aveti mai putin iar restul de bani sunt la negru....s-ar putea ca cei 400 de lei sa fie la negru si sa nu-i mai puteti recupera, decat daca aveti dovada prin semnatura ca i-ati luat lunar.
Vedeti situatia exacta de pe statul de plata.
Bafta.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
lorelayold76, utilizator

Alte discuții în legătură

Care este salariul lunar? tulcean28 tulcean28 Va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine intr-o probelma....vreau sa deschid un proces cu angajatorul privind drepturile banesti...eu am incheiat un cim cu ... (vezi toată discuția)
Cand un angajator isi bate joc de angajat alexutu4 alexutu4 buna ziua lucrez ca bucatar intr-un restaurant din data de 2-03-2012 si angajarea mi sa facut la data de 4 -04-2012 pe contract ne-am anteles cu salariu de 700 ... (vezi toată discuția)
Informare cayafa cayafa buna seara am lucrat la o firma de distributie din bucuresti mi-am dat demisia cu acordul partilor dar salariul nu mi l-am primit pe ultima luna lucrata ... (vezi toată discuția)