avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca obligatorie sambata fara plata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca obligatorie sambata fara plata?

Patronii si sefii de departament ne obliga sa venim sambata la munca si nu neplatesc in schimb daca nu venim ne taie zilele(20%). Ne ameninta cu "va platesc cu cat aveti pe cartea de munca(minimul si in mana castigam intre 13mil-20mil).... Mai a-r fi o problema ca ne fura la concediile anuale de 22 zile in loc de zilele cat trebuia sa avem am avut doar 15zile(macar restul nu le platesc)...CE PUTEM FACE IN CAZUL ASTA?? SUNTEM MAI MULI ANGAJATI !!! Putem sa-i dam in judecata ? Avem cauza de castig???
Cel mai recent răspuns: lorelayold76 , utilizator 10:39, 12 Ianuarie 2010
Aveti posibilitatea sa sesizati ITM.....nu puteti sa fiti obligati sa mergeti sambata la munca...si sa nu fiti platiti. Din contra, ore suplimentare se platesc dublu...
Puteti sa sesizati si instanta de judecata si sa solicitati obligarea angajatorului la plata orelor suplimentare.
Va intreb cum primiti salariu....vi se da un fluturas? Pentru ca ar fi bine sa aveti o dovada cat primiti in mana cu titlu de salariu...
NE OBLIGA SA VENIM AMENINTANDU-NE CA NE DA AFARA !!!!! ORE SUPLIMENTARE PLATITE DUBLU?(NICI UN CAZ) ....PRECIZEZ CA BANII N-I SE DAU ASA DIN "MANA IN MANA" NU AM SEMNAT NICIODATA IN 3 ANI VRE-UN FLUTURAS"...AM NISTE INREGISTRARI VIDEO SI AUDIO MA POT AJUTA CU CEVA(chiar ei zic ca trebuie sa venim la munca sambata obligatoriu)?? DACA NE STRANGEM MAI MULTI COLEGI(5-10) PUTEM SA FIM MARTORI LA PROCES IN CAZUL IN CAR NE HOTARAM? PROBLEMA E CA NE E FRICA SA NU PIERDEM PROCESUL......Plangerea la itm o sa o fac cand sunt hotarat sa plec pentru ca o sa caute sa ma mute pe alte posturi pana o sa plec singur de la firma( au mai facut asa ceva cu un coleg si au zis ca a refuzat mutarea pe alt post de munca)...Eu sunt alpinist si ce o sa ma puna sa fac sa dau cu matura sa sap gropi???
Faceti procese-verbala de prezenta la servici in care sa semneze si alte persoane decat cei implicati.In litigiile de muca daca va bazati pe inregistrari pierdeti.Si cele din penal trebuie facute autorizat!
Faceti-va rost de probe( mai ales acte) din care sa rezulte prezenta dvs la serviciu peste program si actionati in instanta.
"va platesc cu cat aveti pe cartea de munca(minimul si in mana castigam intre 13mil-20mil)"

Ati acceptat de comun acord sa va sustrageti de la plata datoriilor catre stat acestea fiind facute acum la salariul minim. Salariile pe care le luati "in mana" sunt cu peste 200-300% mai mari decat incadrarea si cred ca acoradrea acestor sume acopera in opinia angajatorului lucrul peste programul normal de munca.
Salariatii cum justifica aceste venituri neinregistrate si neimpozitate? Unde legea este ocolita si de angajator si de salariat este mai greu sa judeci care parte are dreptate.
puteti sesiza ITM-ul ca lucrati sambata si sa ii poftiti in control sa il prinda pe angajat ca nu respecta legea. Cu actele intocmite de ITM va puteti prezenta in instanta ca dovada ca lucrati sambata. Daca aveti condica de prezenta (banuiesc ca semnati undeva cand veniti sau plecati de la servici) sa ii faceti o copie, poate aveti chitante, facturi, evenimente ce au fost consemnate in scris cu data de sambata....toate sunt dovezi. Poate reusiti sa aveti declaratii scrise de catre turisti cum ca in zilele de sambata ati avut evenimente impreuna etc.
Apoi puteti sa ii dati in judecata si veti recupera din bani. Daca nu ati semnat nimic la primirea banilor, puteti sa il speriati un pic pe angajator ca veti prezenta in instanta si pb neprimirii salariilor pe un nr de x luni. Poate asa va plateste toate sambetele lucrate fara a mai fi nevoie de instanta, dupa care va angajati in alta parte.;)
Bafta multa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar minim cukrasz_kata cukrasz_kata Buna dimineata! Lucrez ca lucrator comercial la un magazin de paine. Fiecare luna primim 500 lei ca avans, si din luna mai nu am mai primit nimic.Acum ieri ... (vezi toată discuția)
Firma la care lucrez vrea sa lucrez obligatoriu 60 de ore pe saptamana sorin_ul sorin_ul :-/lucrez la o firma de constructii din bucuresti si conducerea vrea ca muncitorii sa lucreze sambata obligatoriu fara a fi platiti suplimentar.deci...daca vi ... (vezi toată discuția)
Chemare in judecata angajator scarpia scarpia Buna ziua, In perioada august 2009 - 06.03.2010 am lucrat la o firma cu cim. In data de 6 martie mi-am depus demisia in baza art 79 alin 8. Am demisionat ... (vezi toată discuția)