avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este salariul lunar?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este salariul lunar?

Va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine intr-o probelma....vreau sa deschid un proces cu angajatorul privind drepturile banesti...eu am incheiat un cim cu o suma 1000 ron plus spor de 50% dar mam inteles cu el sa imi dea bani in mana 2000 ron(am o declaratie unde recunoaste ca imi dadea salar lunar in mana 2000 ron conform raspunderii ce o aveam )..in instanta ce primeaza?salarul de pe cim sau ce am negociat cu el direct?
Cel mai recent răspuns: tulcean28 , utilizator 08:55, 12 Mai 2009
1. Conteaza ce scrie in contractul individual de munca. Restul este salariu "la negru".
2. Poate un avocat sa gaseasca o "portita" legala, avand in vedere ca aveti un document scris in care se recunoaste salariul real pe care il luati.
3. Daca recunoasteti ca ati primit o suma mai mare in mana, cum o sa raspundeti la intrebarea: de ce nu ati platit impozite pentru aceasta suma? Vedeti ca se cam intoarce impotriva dvs.
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Banuiam eu ca se scrie in cim primeaza!Dar zic eu,conteaza ca am un act semnat si stampilat unde el recunoaste ca sunt renumerat suma de 2000 ron bani in mana,nu cea din cim...va rog sa imi mai dati pareri!
Multumesc!
Obligatia de a retine si vira contributiile angajatului incumba angajatorului. Ca urmare, problema va fi a acestuia daca v-a dat bani ca si salariu fara a vira la stat contributiile aferente. Parerea mea este ca acel inscris are valoare in cadrul unui astfel de proces.
Problema e ca mie nu mi s-a acordat toate drepturile salariale timp de 2 luni cit am lucrat,mi a dat o mica parte din bani, si acum vreau sa deschid o actiune si nu stiu cum sa imi calculez suma restanta ..fata de suma din cim sau fata din suma din acel act?
1. Recomandabil ar fi sa va angjati un avocat care sa va reprezinte si intocmeasca cererea de chemare in judecata.
2. Avand in vedere ca aveti acel inscris, cereti suma restanta in functie de acel inscris, si eventual plata contributiilor pentru salariul net de 2000 lei pentru x luni de cand beneficiati de acel salariu.

Alte discuții în legătură

Salar! razvandicu razvandicu Am un cim in care scrie ca salarul brut e 2000 ron din care 50% spor de santier!E corect intocmit cim?Din cite stiu eu sporul de 50% este din salarul brut nu ... (vezi toată discuția)
Micsorare de salariu laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 La angajare am negociat cu compania un salariu de 975 ron.Ca aceasta suma sa fie cea pe care o luam in mana,pe fluturas aparea un salariu suplimentar de 360 ... (vezi toată discuția)
Angajament de plata temis temis Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema : un angajat al institutiei noastre a vorbit in interes personal pe telefonul mobil al institutiei, in luna ... (vezi toată discuția)