avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salar!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salar!

Am un cim in care scrie ca salarul brut e 2000 ron din care 50% spor de santier!E corect intocmit cim?Din cite stiu eu sporul de 50% este din salarul brut nu salarul brut de 2000 ron include si sporul asa e?Daca e sa se respecte ce scrie in cim salarul luat e mana e in functie de 2000 ron (include si sporul) sau de 2000 ron +spor?Ce primeaza?Ce scrie strict in cim sau ca nu s-a redactat bine?
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2009
razvandicu, utilizator
Cel mai recent răspuns: razvandicu , utilizator 10:13, 17 Martie 2009
Salariul brut este salariul care cuprinde toate sporurile (spor de: vechime, conducere, noapte, santier etc.), acesta este calculat la timp efectiv lucrat (ore) sau la salariul tarifar. Salariul net este salariul care iti raman in mana dupa ce au fost scazute toate darile (ex: impozit, CAS etc.).

Art. 155. [elementele salariului]
Salariul cuprinde salariul de bază, indemnizaţiile, sporurile, precum şi alte adaosuri.

De aici reiese ca salarul cuprinde salariu de baza(incadrare) plus sporul....adica 2000 ron salar de baza +50% spor de santier de unde reiese un total de 3000 ron..la suma de 3000 ron se scad toate cotizatiile corect?

In schim in cim scrie ca salarul de baza e 2000 ron din care 50% e spor de santier...cred ca nu e corect intocmit cf art 155..asa e?Angajatorul e obligat sa imi dea bani raportat la suma de 2000 ron cum scrie in cim?Sau la 3000 ron ca ar fi trebuie sa scrie casalarul de baza e 2000 ron plus 50% spor de santier?
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2009
razvandicu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim si sporul de vechime Gyna Gyna O intrebare am : pentru salariatii calificati dar fara studii superioare salariul de incadrare este tot 850 lei? Adica nu e nici o diferenta intre un ... (vezi toată discuția)
Care este salariul lunar? tulcean28 tulcean28 Va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine intr-o probelma....vreau sa deschid un proces cu angajatorul privind drepturile banesti...eu am incheiat un cim cu ... (vezi toată discuția)
Calculare salariu rusu-mihaela rusu-mihaela Am si eu o intrebare. Sunt angajata in sistemul bugetar din februarie, ca registrator medical, cu venitul minim pe economie. Luna aceasta am primit fluturasul ... (vezi toată discuția)