buna ziua ! as dori cateva lamuriri in legatura cu concediul de crestere si ingrijire copil pana la 2 ani.In prezent mama se afla in concediu de crestre ...am dori ca mama sa incepa serviciul si sa ramana tatal in concediu de crestre.Am inteles ca si pt tata se va lua in calcul acea perioada de un an inaintea datei nasterii copilului,are vreo importanta daca dupa nastera copilului acesta a avut somaj tehnic sau concediu fara plata?
Incepand cu ce data va incepe mama serviciul ...adica daca data aceasta corespunde cu data la care se depun actele la primarie de catre tata sau de cand acesta incepe sa primeasca indemnizatia ....nu stim exact.
Care sunt documentele pe care mama trebuie sa le prezinte pt a renunta la acest drept.Dar tatal ce acte trebuie sa prezinte pt a beneficia de concediu?
Si am mai dori sa stim daca mama poate benificia de program redus de lucru in conditiile in care alapteaza,avand in vedere ca a inceput munca mai devreme de doi ani ....?este patronul obligat sa acorde acest program de lucru redus?poate mama sa beneficieze de program redus daca tatal se afla in concediu de crestere...?
va multumim!