avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani de catre tata

buna ziua.
as dori cateva informatii.
in ce conditi si daca se poate obtine concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani de catre tata, daca acesta a fost in somaj tehnic la aceeasi institutie mai mult de 6 luni.
Se poate cere acest concediu, chiar daca se afla in continuare in somaj tehnic?
In ce conditii?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 11:18, 25 August 2009
Pe perioada somajului tehnic sotul a realizat venituri, chiar daca numai 75% din ceea ce ar fi realizat in mod normal, iar aceasta perioada constituie stagiu de cotizare pentru concediu crestere si ingrijire copil..
va multumesc.
in ce conditi, ce trebuie facut pentru asta?
Se procedeaza la fel ca si in cazul in care mama ar fi fost cea care ar fi intrat in concediu.
Se face o cerere catre unitate unde se va duce pentru completare si formularul de adeverinta eliberat de primaria de care apartineti, dati declaratie pe propria raspundere ca mama nu beneficiaza de acest concediu.
Puteti face cerere pentru plata unui salariu mediu pe unitate pentru nasterea copilului.
Cu adeverinta, buletinul, certificatul de nastere al copilului, declaratie ca mama nu beneficiaza de concediu pentru crestere copil si (am inteles ca mai sunt si alte formulare pe care le completati la primarie) depuneti dosarul.
va multumesc
Cu multa placere :)

Alte discuții în legătură

Sunt studenta in ultimul an de facultate si insarcinata, am dreptul la somaj? elenaboboc91 elenaboboc91 Sunt studenta in anul III de facultate la zi si urmeaza sa dau licenta. Sunt de asemenea insarcinata si urmeaza sa nasc in septembrie. Am dreptul la somaj dupa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru crestere copil in varsta de pana la 2 ani iulia_is iulia_is Buna ziua, Imi puteti spune care sunt actele necesare intocmirii dosarului pentru obtinerea indemnizatiei pentru crestere copil in varsta de pana la 2 ani, ... (vezi toată discuția)
Stabilire stagiu cotizare pentru indemnizatie crestere copil miha_r miha_r Bună ziua, Referitor la stagiul de cotizare pentru indemnizatie crestere copil, am următoarele intrebari: 1. Este nevoie ca cele 12 luni minime de cotizare ... (vezi toată discuția)