avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de crestere copil

Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la acordarea indemnizatiei de crestere copil... am terminat anul trecut in iulie facultatea si am intrat in somaj timp de 6 luni, de pe data de 30 09 2013 pana pe 30 03 2014.... si sunt insarcinata in 8 saptamani... as dori sa stiu daca mai pot lua acea indemnizatie... acum in aprilie ar fi ultima data cand imi vin banii de la somaj....va rog sa ma ajutati...multumesc..
Ultima modificare: Vineri, 11 Aprilie 2014
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:41, 10 Aprilie 2014
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) trebuie sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (studenta la zi, perioada de la absolvire si pana ati inceput sa beneficiati de indemnizatie de somaj, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Opricum, dupa somaj trebuie sa va angajati undeva, cun orice fel de contract individual de munca (CIM), pe perioada determinata sau nedeterminata, cu program normal sau cu program redus de lucru.

3. Spuneti care este data prezumata a nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pavalsimona pavalsimona Buna ziua! As avea nevoie de un sfat! Sunt insarcinata si conform doctorului, ar trebui sa nasc pe la sfarsitul lunii septembrie. Mentionez ca sunt in al ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru crestea copilului adela25 adela25 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. In ce conditii se acorda concediul pentru cresterea copilului? Unde lucrez eu acum nu am un contract pe perioada ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil danieladam danieladam Buna ziua! Am si eu nelamurire. Daca sotia mea are o vechime de 7 ani pe cartea de munca, iar la actualul loc de munca are aproape 4 luni de munca pana la ... (vezi toată discuția)