Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la acordarea indemnizatiei de crestere copil... am terminat anul trecut in iulie facultatea si am intrat in somaj timp de 6 luni, de pe data de 30 09 2013 pana pe 30 03 2014.... si sunt insarcinata in 8 saptamani... as dori sa stiu daca mai pot lua acea indemnizatie... acum in aprilie ar fi ultima data cand imi vin banii de la somaj....va rog sa ma ajutati...multumesc..
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) trebuie sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (studenta la zi, perioada de la absolvire si pana ati inceput sa beneficiati de indemnizatie de somaj, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
2. Opricum, dupa somaj trebuie sa va angajati undeva, cun orice fel de contract individual de munca (CIM), pe perioada determinata sau nedeterminata, cu program normal sau cu program redus de lucru.
3. Spuneti care este data prezumata a nasterii copilului.