avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura pentru avans livrare intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura pentru avans livrare intracomunitara

In momentul de fata demaram un contract cu un client din Italia care ne va achita un avans in valoare de 150.000 eur, urmand ca restul de 75% din valoarea marfii sa fie achitata la livrare.
Doresc sa mentionez ca noi facem doar o parte din produs care va merge la o alta societate unde se monteaza intreg ansamblul care urmeaza sa fie exportat in Italia.
In aceste conditii, cum facem factura de avans ?
Eu cred ca este vorba de un avans la o operatiune scutita cu drept de deducere, dar nu sunt sigura, fapt pentru care va rog sa imi dati o mana de ajutor.
Cel mai recent răspuns: ksimona , utilizator 17:32, 23 Iunie 2010
- Clientul din Italia are cod valid tva sau nu?
- Locul de unde pleaca produsul este din Romania sau nu, ce implicatie in livrare are cealalta firma?
Clientul din Italia are cod valid de TVA.
Produsul pleaca din Romania.
Cealalta firma asambleaza ceea ce ii transmitem noi pe structura pe care o produce el, rezultand produsul finit care este expediat in Italia.
Pe scurt:
- factura se face catre clientul extern;
- marfa se trimite la societatea care realizeaza produsul finit;
- de acolo se expediaza in Italia.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
ksimona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura tva adrianabresug adrianabresug va rog sa imi spuneti daca facturam produs finit catre o firma care are sediul in romania inregistrata in scopuri de tva in romania dar cu punct de lucru in ... (vezi toată discuția)
Operațiune triunghiulară. cum se procedează cu tva-ul? butonica_no1 butonica_no1 Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: firma A din Romania achizitioneaza de la firma B din Italia o marfa pe care o exporta la firma C din afara UE. Marfa ... (vezi toată discuția)
Este sau nu operatiune triunghiulara??? cristina_garea cristina_garea Firma mea B cumpara plante scutite de tva cf art 160 de la o firma din Romania A. Ulterior B vinde in Italia aceste plante catre C , doar ca marfa nu ... (vezi toată discuția)