avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Programare Apel
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Programare Apel

Buna ziua

Vroiam sa obtin un raspuns la o chestie care ma macina f tare. In cazul in care in fond s-a pronuntat o decizie penala si in termen de 5 zile s-a depus cerere de declarare a apelului de catre inculpat insusi fara a fi reprezentat de avocat in cat timp sau cum afla cand si daca i-a fost acceptata cererea de apel?
A trecut aproape o luna si nu stiu ce sa cred. In mod normal nu ar trebui sa ajunga acasa decizia formulata de catre judecatorul din dosarul de fond? Nu ar trebui sa ajunga si acasa o confirmare sau o data cand apelul ar trebui sa inceapa?
Imi pare rau daca nu sunt f coerenta insa mi se pare total aberant ceea ce se intampla.
As vrea sa stiu in cat timp pot primi incheierea judecatorului din fond ca sa pot sa pregatesc apelul?

Va multumesc anticipat.
M
Cel mai recent răspuns: mpc , utilizator 11:29, 24 Iunie 2010
In situatia oin care una dintre parti a declarat apel, dosarul urmeaza dupa expirarea termenului sa fie inaintat instantei superioare pentru fixarea termenului de judecata, sens in care partile vor fi citate.
Atentie!hotararile penale nu se comunica, se comunica doar dispozitivul acestora si asta :sorry: numai in situatia in care partea a lipsit de la judecata si pronuntare.
Pentru lecturarea hotararii instantei de fond trebuie sa consultati dosarul.;)
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Asta inseamna ca daca nu ma duc sa imi fac o copie dupa solutia data de catre Judecator eu nu o sa intru niciodata in posesia acesteia?
Va intre asta pt ca la ultima infatisare Judecatorul a spus ca se trimite spre solutionare, iar solutia am gasit-o pe internet. Nu cred ca asta este forma normala de informare a solutiilor indiferent daca este speta penala, comerciala sau civila.

Va multumesc frumos,
M
Exact. daca ati fost prezenta la judecata si la termenul in cre cauza a ramas in pronuntare, nu vi se mai comunica dispozitivul sentintei penale.(nu sentinta penala ci doar dispozitivul se comunica).
Este datoria dvs. sa va prezentati la arhiva instantei si sa vedeti ce pronuntare a dat judecatorul , sa faceti copie de pe acest dispozitiv si daca s-a redactat, de pe sentinta penala. Daca nu sun teti multumita de solutie puteti face si dvs. apel.
Aceasta prevedere priveste doar cauzele penale, in civil se comunica hotararea.
Cu stima,
av.M.Hornea
Multumesc. Apel am facut deja asa ca ma voi duce maine sa vad daca pot face copie dupa aceste acte care cred ca ar trebui sa existe la dosar.

M
Dosarul este la redactare si nu il veti vedea.
Aveti posibilitatea de a-l vedea la instanta superioara dupa ce se va redacta hotararea si va pleca.
Daca ati depus apelul urmeaza a se judeca.
Deocamdata nu s-a admis si nu s-a respins nimic pt ca ...nu s-a judecat...

avocat Caludiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca- pronuntare/comunicare elenamuscalu elenamuscalu decizia instantei de judecata este citita in sedinta publica sau se comunica in scris? (vezi toată discuția)
Proces pt.abandon de familie Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua. As vrea sa va intreb urmatoarele : o sentinta data de instanta pt. abandon de familie(neplata pensiei alimentare pt.2 copii minori) mai poate fi ... (vezi toată discuția)
Rejudecare dorinv dorinv Sentinta instantei de fond condamna inculpatul la inchisoare si plata catre partea civila la despagubiri. In apelul declarat de inculpat, instanta il admite si ... (vezi toată discuția)