avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cine suporta consecintele?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cine suporta consecintele?

Buna seara,

am o problema.. am fost asociat cu un baiat, care a facut un imprumu de 2500 de euro in numele firmei la cineva, fara acordul si consimtamantul meu. eram amandoi administratori in firma. semnatura lui apare pe contractul de imprumut si pe toate actele necesare imprumutului.. acum baiatul a iesit din firma.. eu nu am de unde sa restitui cei 2500 euro, iar el ii cheltuise atunci.. luna viitoare e data incheierii contractului.. iar eu nu am de unde sa-i restitui aceshti bani.. vreau sa stiu cine suporta consecintele? eu, ca administrator curent.. care nu am nici o semnatura pe acele acte? sau fostul meu asociat? ce zice legea in privinta asta?
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2007
stormcg, utilizator
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 21:29, 9 Iulie 2007
Depinde ce ati stabilit la semnarea cesiunii partilor sociale#-o
unde citesc asta? mai exact ce trebuie sa scrie ca sa fiu eu scapat de orice raspundere?
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2007
stormcg, utilizator
adica ce citesti?
ai prevazut ceva la preluarea partilor lui sociale.
Impotriva lui poti face eventual o plangere penala.
nu.. nu scrie nicaieri ca eu am luat raspunderea asupra actiunilor intreprinse de el.. scrie doar ca am preluat partile sale sociale in valoare de 100 lei.. atat.. nimic mai mult.. si ca el a fost eliberat din functia de administrator..
E ceva mai complicat dar raspunderea e clar pe societate. Se poate merge pe o insusire a bunurilor/ banilor societatii fara drept. Din pacate ar fi trebuit sa observi inainte de efectuarea cesiunii.

Alte discuții în legătură

Raspundere la vanzare srl cgue cgue Buna ziua, Doresc sa vand un S.R.L. cu doi asociati la o persoana fizica. Am inteles ca se face cestiunea partilor sociale catre noul proprietar la un ... (vezi toată discuția)
Contract creditare societate, cesiune parti sociale andreeacatgirl andreeacatgirl In cazul in care un actionar crediteaza societatea cu sume de bani, iar ulterior vinde firma (cesioneaza partile sociale la valoarea nominala), care e cea mai ... (vezi toată discuția)
Speta. cesiune parti sociale de catre un srl cu credit la banca ContSters69724 ContSters69724 Am urmatoarea speta. Asociatii unui SRL, au hotarat sa cesioneze partile sociale unei terte persoane. Nimic deosebit in acest lucru. Problema o constituie un ... (vezi toată discuția)