Doresc sa vand un S.R.L. cu doi asociati la o persoana fizica. Am inteles ca se face cestiunea partilor sociale catre noul proprietar la un notar.
Ceea ce nu stiu este din ce moment nu mai raspund cei doi fosti proprietari de firma? sau Cand se considera ca cei doi nu mai au nici o legatura cu fosta societate si nu pot fi trasi la raspundere pt ceea ce noul proprietar ar putea face...
Va multumesc si apreciez mult existenta acestui forum!
POP Daniela
Cesiunea partilor sociale se face prin contract sub semnatura privata, care se mentioneaza la Registrul Comertului. Fostii asociati si fostii administratori raspund pentru actele intreprinse pana la data contractului, deoarece fata de noii asociati contractul e opozabil de la data lui. Numai fata de terti contractul e opozabil de la momentul inregistrarii la registru.
esti sigura cu opozabilitatea fata de terti respectiv fata de noi proprietari....adica da inteleg ce zici ...dar totusi sa zicem ca dureaza 2 zile intre redactarea actului si inregistrare....si in acele 2 zile un tertz emite ceva pe numele unui fost asociat? atunci cum o sa schimbe acea pers?
O speza
marix2007
un cetatean a semnat la notar ca preia prin cesiune partile sociale ale asociatilor, dar nu sa mai dus la registrul comertului sa scoata actul acela care ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma
monica77
buna ziua. Am si eu o intrebare. Ce trebuie facut in cazul in care doresc sa vand o firma. Am deja un cumparator pentru ea, dar nu stiu ce acte trebuie depuse ... (vezi toată discuția)