avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trafic de persoane la nivel international si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trafic de persoane la nivel international si exploatarea fortei de munca

Persoana plecata in strainatate amagita ca i se va face cim dupa o proba de lucru trecuta cu bine si totusi nici formele legale privind incadrarea in munca nu s-au realizat si nici retributia baneasca pentru munca prestata nu s-a efectuat. Este vorba despre trafic de persoane ? Cum dovedim exploatarea fortei de munca pentru existenta infractiunii de trafic de persoane? Care sunt pasii legali pentru solutionarea problemei juridice? Care sunt institutiile competente sa solutioneze cauza atunci cand este implicat si un cetatean strain ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:42, 4 Aprilie 2012
Asa cum ati prezentat situatia ar fi incadrarea juridica la supunere la munca fortata sau obligatorie. Daca sunt si alte informatii pentru a fi intrunite elementele constitutive ale infractiunii pentru trafic de persoane, in mod organizat, plangerea se face in scris, la DIICOT. Trebuie sa dovediti cu incrisuri, martori, aceste fapte.
Competenta este data de art.31 c.proc.pen.
alinalazar81 a scris:

Persoana plecata in strainatate amagita ca i se va face cim dupa o proba de lucru trecuta cu bine si totusi nici formele legale privind incadrarea in munca nu s-au realizat si nici retributia baneasca pentru munca prestata nu s-a efectuat. Este vorba despre trafic de persoane ? Cum dovedim exploatarea fortei de munca pentru existenta infractiunii de trafic de persoane? Care sunt pasii legali pentru solutionarea problemei juridice? Care sunt institutiile competente sa solutioneze cauza atunci cand este implicat si un cetatean strain ?

Va multumesc !

Da, ar putea fi vorba de asa ceva dar trebuie stabilit pe baza de probe.
Va multumesc pentru raspunsuri!
Mergeti si depuneti plangerea la parchet la DIICOT.
Veti fi audiat si se vor cauta elemente de fapt care sa duca la concluzia daca fapta constitie sau nu infractiunea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovat sau nu nemuritorul nemuritorul am un prieten care a fost audiat de catreDIICOT in calitate de invinuit intr-un dosar --infractiune==contrabanda dar la intocmirea rechizitoriului afost scos ... (vezi toată discuția)
Diicot suleimanmagnificul suleimanmagnificul Am fost audiat in calitatea de invinuit intrun dosar de contrabanda ...favorizarea infractorului,Am fost citat audiat de catre procurorul DIICOT iar dupa 4 ore ... (vezi toată discuția)
Pot să dau în judecată pe cineva care mă șantajează cu poze intime? menționez că nu știu cine este hackerul Pika2000 Pika2000 Sunt urmarita de o persoana care zice ca imi este vecin,mi-a spart toate chaturile wup si mess.Cum o pot opri? (vezi toată discuția)