avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general refacturare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

refacturare

buna ziua,
am si eu o nelamurire cu privire la refacturare, si anume:
societatea A a avut o cladire pe care a vandut-o printr-un contract de vanzare-cumparare ce este autentificat cu data de 15 mai societatii B. facturile de utilitati sunt in continuare pe societatea A (deoarece dureaza pana acestea pot fi schimbate). am rugamintea sa imi spuneti cum este corect sa inregistrez facturile de utilitati ale societatii A, respectiv refacturarea pentru societatea B. si daca se poate sa imi dati si textul de lege unde as putea gasi mai multe detalii. va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: bestb , utilizator 11:19, 25 Iunie 2010
Buna ziua,
Despre refacturare cititi art 137alin3) din Codul Fiscal si normele de aplicare.
Dar nu imteleg cum sa le refacturati cheltuiala cu utilitatile avand in vedere ca intre firma A si B exista un contract de vanzare-cumpare si nu unul de inchiriere.
Pentru A chelt este nedeductibila iar pt B nu exista chelt pt ca A nu poate refactura lui B.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2010
Conta Orasanu, Consultant fiscal
nu este corect ?
factura de utilitati % = 401
462
4426
refaturare 411 = %
462
4427
Si eu am un asemenea caz.
Inregistrez primirea facturii:
% = 401
461
4426
si refacturarea:
411 = %
461
4427
Normal ar fi sa anuntati la furnizorii de utilitati ca nu mai sunteti proprietar si sa le dati si copie a actului de vanzare. Dar, in acel moment, daca noul proprietar nu s-a dus sa incheie contract cu acesti furnizori, va ramane fara utilitati. Si de aici provine la mine refacturarea. Ca sa nu pateasca asa ceva, mai asteptam noi. Asta e.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare utilitati bestb bestb Salutare! Daca ma poate ajuta cineva cu privire la refacturarea utilitatilor........ Am urmaturul caz: Societatea a construit un bloc. Toate utilitatile ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Firma A, a inchiriat firmei B, un spatiu. Firma A, ii refactureaza utilitatile firmei B. Cum iregistreaza in contabililitate firma A, factura de ... (vezi toată discuția)