avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general REFACTURARE UTILITATI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

REFACTURARE UTILITATI

Buna ziua,
Firma A, a inchiriat firmei B, un spatiu. Firma A, ii refactureaza utilitatile firmei B.
Cum iregistreaza in contabililitate firma A, factura de la Enel si cum inregistreaza firma B, factura emisa de catre firma A?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 15:35, 30 Mai 2012
Cand A factureaza lui B
4111=%
7588
4427

B primeste factura de la A

% = 401
605
4426

In loc de 605 puteti folosi si 628, in functie de ce prevede contractul de inchiriere.
Eu as face altfel:
Firma A primeste factura Enel:
%=401
461
4426
Firma A refactureaza catre firma B si ataseaza o copie a facturii Enel pentru verificare.
411=%
461
4427
Firma B primeste factura:
%=401
605
4426
Toate vor avea aceleasi sume. Nu prea as face venituri si nici cheltuieli, pentru ca nu-mi apartin.
E doar o parere.
Nu-i rea nici varianta asta.:)
Numai ca daca refacturarea nu se face decat partial, nu stiu cum va descurcati numai cu 461.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare utilitati bestb bestb Salutare! Daca ma poate ajuta cineva cu privire la refacturarea utilitatilor........ Am urmaturul caz: Societatea a construit un bloc. Toate utilitatile ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila refacturare utilitati catre chiriasi oliviaUC oliviaUC Buna ziua, O firma al carei obiect de activitate este inchirierea de spatii inregistreaza, conform contractului comercial, 2 tipuri de venit: - din ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati Mariralu Mariralu Buna ziua, Am urmatoarea speta : - SRL , platitor de TVA, TVA la incasare , inchiriaza 2 apartamente , cum inregistrez refacturarea catre 1. ... (vezi toată discuția)