avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am nevoie de ajutor

primesc de foarte multe ori amenintari din partea vecinilor imi usuca florile de linga gard ma ameninta ca-mi omoara ciini (pichinez)toate acestea pt ca eu nu am martori .va rog sa-mi spuneti daca pot sa ma adresez cuiva si cum trebuiev sa o fac.i-mi doresc liniste .va rog sa-mi raspundeti .va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:15, 23 Iunie 2010
Formulati plangere la politie pentru amenintare.
Pentru a formula plangere pentru savarsirea infractiunii de amenintare prev de art.193c.pen., trebuie ca aceasta sa fie facuta de maniera in care amenintarea sa priveasca savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva persoanei respective, a sotului sau a unei rude apropiate, cu conditia ca aceasta sa fie de natura a alarma persoana respectiva.
Infractiunea se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 1 an sau amenda, fara ca pedeapsa sa poata depasi sanctiunea prevazuta de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintarii.
Plangerea se formuleaza in termen de 60 de zile de la data cunoasterii faptuitorului si se adreseaza parchetului de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond.
Pentru dovedirea plangerii aveti nevoie de 2 martori al caror nume, prenume si adresa se indica in plangerea formulata.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala cristi1980 cristi1980 de ceva timp primesc amenintari; cum trebuie sa procedez? (vezi toată discuția)
Plangere prealabila pentru furt intre soti. StefanescuGabriel StefanescuGabriel Buna ziua. Va rog din suflet sa ma ajutati sa formulez o astfel de plagere. Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Sunt amenintata de-un fost" prieten"... darmilla darmilla Am un fost \"prieten\", care s-a apucat sa ma ameninte de ceva vreme, cu chestii care nu sunt adevarate si, mereu spune ca \"va fabrica\"dovezi ptr ... (vezi toată discuția)