primesc de foarte multe ori amenintari din partea vecinilor imi usuca florile de linga gard ma ameninta ca-mi omoara ciini (pichinez)toate acestea pt ca eu nu am martori .va rog sa-mi spuneti daca pot sa ma adresez cuiva si cum trebuiev sa o fac.i-mi doresc liniste .va rog sa-mi raspundeti .va multumesc
Pentru a formula plangere pentru savarsirea infractiunii de amenintare prev de art.193c.pen., trebuie ca aceasta sa fie facuta de maniera in care amenintarea sa priveasca savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva persoanei respective, a sotului sau a unei rude apropiate, cu conditia ca aceasta sa fie de natura a alarma persoana respectiva.
Infractiunea se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 1 an sau amenda, fara ca pedeapsa sa poata depasi sanctiunea prevazuta de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintarii.
Plangerea se formuleaza in termen de 60 de zile de la data cunoasterii faptuitorului si se adreseaza parchetului de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond.
Pentru dovedirea plangerii aveti nevoie de 2 martori al caror nume, prenume si adresa se indica in plangerea formulata.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.;)