avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... ordinul prefectului pentru terenul inchiriat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

ordinul prefectului pentru terenul inchiriat

unchii mei au cumparat in 2009 o cladire si terenul aferent cladirii, avand pana atunci contract de inchiriere pentru cladire, teren aferent casei si gradina si curte.In actul de cumparare s-a precizat ca doar suprafata de sub casa se poate obtine cu art.36 din legea 18/1991.Ce se intampla cu restul terenului care e in fata casei, si tin sa mai mentionez ca nu am acces la casa decat prin curte si gradina pe care nu le-am cumparat.pot obtine restul terenului cu ordinul prefectului sau trebuie sa inchiriez de la primarie acest teren?Astept raspuns, este foarte important. Multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 10:37, 25 Iunie 2010
Formulati o cerer in acest sens la Prefect si daca nu aveti succces actionati in instanta, intrucit este vorba de teren aferent imboliului si pentru utilitatea acestuia
legea nr. 18/1991
"ART. 36
(1) Terenurile aflate în proprietatea statului, situate în intravilanul localităţilor şi care sunt în administrarea primăriilor, la data prezentei legi, trec în proprietatea comunelor, oraşelor sau a municipiilor, urmând regimul juridic al terenurilor prevăzute la art. 26.
(2) Terenurile proprietate de stat, situate în intravilanul localităţilor, atribuite, potrivit legii, în folosinţă veşnică sau în folosinţă pe durata existenţei construcţiei, în vederea construirii de locuinţe proprietate personală sau cu ocazia cumpărării de la stat a unor asemenea locuinţe, trec, la cererea proprietarilor actuali ai locuinţelor, în proprietatea acestora, integral sau, după caz, proporţional cu cota deţinută din construcţie."
Deci, prefectul nu va poate da prin Ordin, in proprietate, si curtea, si gradina, ci numai terenul aferent locuintei.
Daca terenul este in proprietatea privata a u.a.t.,puteti depune insa cerere, pe legea nr. 50/1991 ( art. 15 lit. e), sau, puteti formula cerere sa-l cumparati.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul prefectului pt. curte si gradina anipopa anipopa Buna ziua.In anul 1977 parintii mei au cumparat o casa.Conform unei Legi din acea perioada, terenul aferent casei si gradina intrau automat in proprietatea ... (vezi toată discuția)
Cota parte din casa se atribuie si pe teren? Palina Palina Am obtinut in 1992 prin contract de V-C 7/8 din casa mamei, iar restul de 1/8 este detinut de fratele meu. Terenul ( gradina) de langa casa era in ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate roxanar roxanar Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis ... (vezi toată discuția)