avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota parte din casa se atribuie si pe teren?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota parte din casa se atribuie si pe teren?

Am obtinut in 1992 prin contract de V-C 7/8 din casa mamei, iar restul de 1/8 este detinut de fratele meu.
Terenul ( gradina) de langa casa era in proprietatea statului la data la care a fost facuta tranzactia, dar a fost transmis in folosinta mamei.
Precizez ca in CF era trecut 7/8 din cota de 100 mp teren
Anul trecut, prin ordinul Prefectului terenul a fost atribuit mie si fratelui meu.
Intrebarea mea este cat imi revine mie si cat fratelui meu din terenul atribuit ulterior?
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 19:04, 17 Iunie 2008

Potrivit Legii 18/1991, art. 36 (2) Terenurile proprietate de stat, situate în intravilanul localităţilor, atribuite, potrivit legii, în folosinţă veşnică sau în folosinţă pe durata existenţei construcţiei, în vederea construirii de locuinţe proprietate personală sau cu ocazia cumpărării de la stat a unor asemenea locuinţe, trec, la cererea proprietarilor actuali ai locuinţelor, în proprietatea acestora, integral sau, după caz, proporţional cu cota deţinută din construcţie.

Asta inseamna ca daca cotele detinute din constructie sunt 7/8, respectiv 1/8 si cotele de proprietate pe teren sunt la fel...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 18/91 problema urgenta, multumesc anticipat! andradamaria andradamaria buna ziua,situatia este de asemenea o relicva a legii 18/91 si anume: bunicului meu defunct i s-a atribuit in 1957 de catre Sfatul popular de atunci un teren ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului pentru terenul inchiriat mariustigan mariustigan unchii mei au cumparat in 2009 o cladire si terenul aferent cladirii, avand pana atunci contract de inchiriere pentru cladire, teren aferent casei si gradina ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului pt. curte si gradina anipopa anipopa Buna ziua.In anul 1977 parintii mei au cumparat o casa.Conform unei Legi din acea perioada, terenul aferent casei si gradina intrau automat in proprietatea ... (vezi toată discuția)