Concubina, cu care sunt de 13 ani, a parasit (plecat) impreuna cu un copil de 12 ani domiciliul. Copilul este recunoscut de catre mine. Pana acum, in cei 13 ani de asa zisa convietuire, a avut zeci de tentative de suicid, ultima fiind in luna martie a acestui an, 2010. De parasit domiciliul este a 6 oara. Am tot sperat ca va fi bine, am iertat pentru copil (mai are un copil din prima casatorie), dar.... Ce ma sfatuiti sa fac, pentru ca la politie, am fost si mi s-a spus ca nu mai este valabila legea cu parasirea domiciliului. Astazi, copilul MEU implineste 12 ani. Pana acum, la tot carat cu ea in diferite sate din judet, la diversi....La doctor psihiatru, nu vrea sa mearga, sustinand ca ea este normala, iar eu sunt nebun. Cand pleaca, de obicei o face cam pe 3 luni, carand copilul dupa ea, prima data fiind cand copilul avea 7 ani (clasa a I-a). CE MA SFATUITI SA FAC???????????
Stimata DOAMNA AVOCAT
Ma numesc FERARU DAN si sunt din Timisoara, 55 ani. Unde si cui trebuie sa ma adresez?
Va multumesc pentru rabdarea pe care mi-o acordati.
Cu stima
FERARU DAN
Cererea trebuie sa o depuneti la judecatoria unde se afla domiciliul concubinei.
Intrucat nu sunteti de specialitate va trebui ca actiunea sa v-o redacteze un avocat care sa va si reprezinte/asiste in instanta intrucat lupta nu va fi usoara.
Mult succes.
av.M.Hornea
Inteleg ca minorul este nascut in timpul unei relatii de concubinaj.A fost incredintat prin hotararea judecatoreasca unuia dintre parinti?
Daca nu, avand in vedere situatia speciala expusa formulati o cerere de ordonanta presedentiala de incredintare minor intemeiata pe disp.art.581 c.proc.civ si in paralel una de incredintare minor pe dreptul comun, prima avand un caracter provizoriu , respectiv pana la ramanerea definitiva si irevocabila a actiunii de incredintare pe drept comun.
Minorul va fi audiat, iar daca acesta doreste sa ramana cu dvs. cuvantul lui atarna greu in fata instantei de judecata.
Probe:-inscrisuri, martori, ancheta sociala, interogatoriul.
Contactati avocat.