avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mama poate sa piarda copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mama poate sa piarda copilul?

Buna ziua,

Am un subiect mai delicat.

Sotul meu(in curs de a deveni fostul) si-a lasat copilul(1 an) si s-a mutat cu una mariata, care are si ea un copilas de 5 anisori.

Acum o sa va intreb despre situatia ei pentru ca la noi e mai simplu, adika eu stiu ce vreau si ce nu.

Ei au plecat amandoi de la domiciliu si s-au mutat impreuna in chirie.
Copilul amantei sta o saptamana la mama ei(care evident nu este de acord cu ce a facut ea si este de partea sotului) si o saptamana la sotul ei care nu vrea sa il dea sa locuiasca cu ea si cu sotul meu.
Pe langa asta, ea are tentative de suicid pe care sotul ei le poate dovedi cu acte eliberate de la Spitalul Judetean de Urgenta.
Are sotul ei sanse sa obtina copilul in urma divortului?
Daca pana atunci ea se duce sa reclame la Politie ca i-a luat copilul in conditiile in care ea a plecat de acasa iar el ii spune ca daca vrea sa stea cu copilul sa se stea la el, este posibil sa il poata lua sau intervine Protectia Copilului?

Pun aceste intrebari pentru ca sotul meu m-a rugat.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: anilabi , utilizator 22:13, 1 Iulie 2010
daca tatal nu-l da, mama nu-l poate lua decat cand va avea hotarare judecatoreasca de incredintare. si tatal si mama au drepturi egale (teoretic) pt a le fi incredintat.
instanta va decide pe baza probelor administrate (ancheta tutelera, marturii), tinand cont de interesul minorului, cui va incredinta copilul.
daca sotul poate proba ca sotia acestuia a avut tentative de suicid, nu e in avantajul ei, daca isi doreste copilul
Daca copilul are 1 an mama are sanse imense sa ii fie incredintat.
Copilul are 5 ani.
Daca exista dovezi de neglijare a copilului, de instabilitate psihica a mamei (inscrisuri, martori etc.), acestea trebuie prezentate instantei, care (in cunostinta de cauza) va decide spre binele minorului; acesta este principiul care primeaza:interesul minorului.
Recomand angajarea unui avocat ...
Multumesc pentru raspunsuri.

O sa angajeze probabil un avocat, dar din pacate minorul o sa sufere cel mai mult in povestea asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decăderea din drepturile părintești Panomis Panomis Bună-ziua, Am un copil minor împreună cu un individ care a locuit împreună cu noi, în apartamentul proprietate personală, 4 ani, unde are și mutație. ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizita la copil anilabi anilabi Inca nu am bagat divortul, dar el a parasit domiciliul. S-a mutat cu amanta. Avem un copil de 1 an jumate pe care planuieste deja sa-l ia la plimbari cu el ... (vezi toată discuția)
Divort Georgiana_ioana Georgiana_ioana As avea nevoie de niste lamuriri...sunt intr-o situatie delicata! sunt casatorita si am un copilas de aproape 3 lunisoare=D> , problema ar fi intre mine si ... (vezi toată discuția)