Am nevoie de citeva sfaturi in legatura cu pasii de urmat ptr solicitarea de daune materiale si morale de la asigurator in baza RCA.
Va prezint in continuare ce s-a intimplat:
-am fost lovit in alt oras de catre un taxi(eu eram pieton)
-m-am prezentat la serviciul de urgenta unde am fost diagnosticat cu luxatie si mi s-a aplicat atela gipsata(ulterior in BUC am efectuat un control suplimentar lsi s-a stabilit ca este si fractura la deget ,la mina dreapta-si prelungirea la 21 zile de aparat gipsat apoi recuperare )
-am depus plingere penala la politie
Ce intentionez?
As vrea sa imi recuperez pierderile financiare si daune morale de RCA taximetristului,fara a ii crea probleme soferului.(mentionez ca daunele morale doresc sa imi acopere problemele financiare produse ca urmare a incapacitatii temporare de munca )
Cum sa procedez?
Care e modalitatea amiabila cu asiguratorul?
Va multumesc.
nu puteti sa va recuperati daunele materiale si nu puteti obtine daune morale dintr-o polita rca.
trebuie discutat cu soferul, sa vedeti ce asigurari mai are...eventual CASCO.
Calea cea mai dreapta este in instanta, pretentii despagubiri civile de la vinovat, care va chema in garantie soc. de asigurari emitenta a politei RCA.Nu-i veti produce greutati, pentru ca va plati asiguratorul.Varianta cu negocierile directe cu asiguratorul, este posibila (teoretic) dar sunt rare cazurile cand s-au acordat despagubiri fara existenta unei hotarari definitive.Pagubitul/vatamatul cere cat mai mult iar asiguratorul ar plati cat mai putin - spre nimic!!
Prin intelegere amiabila cu asiguratorul RCA al vinovatului nu veti obtine nimic. Va trebiu sa intentati actiune in instanta impotriva vinovatului iar el sa cheme in solidar asiguratorul care va plati pana la urma daunele. Va sfatuiesc sa apelati la ajutorul unui avocat specializat pe probleme de dauna in asigurari.
Va multumesc ptr raspunsurile primita pina acum.
Deja sunt hotarit sa merg in instanta,dar in acest caz mai exista posibilitatea ca pe parcursul procesului sa imi retrag plingerea penala impotriva soferului(cu toate ca nu ar merita totusi in vremurile actuale sa lasi pe cineva fara posibilitatea de a munci este inuman)?
Accident de masina
wabar
Buna seara
Va rog sa-mi spuneti: daca in urma accidentului s-a constat (nu am avut posibilitatea sa contest PV), ca eu sunt vinovatul, in baza asigurari ... (vezi toată discuția)