avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... ce acte sunt necesare pentru certificat de nastere nou ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

ce acte sunt necesare pentru certificat de nastere nou nascut daca tatal nu vrea sa il recunoasca

ce acte sunt necesare pentru certificatul de nastere al copilului tatal nu vrea sa il recunoasca...........
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:22, 23 Iunie 2010
In primul rand trebuie facuta declararea nasterii care se face in maternitatea unde sa nascut copilul in termen de maxim de trei zile de la nastere, astfel obtinandu-se certificatul constatator al nasterii. Acest certificat constator al nasterii se elibereaza de la unitatea medicala unde copilul a fost nascut . Certificatul medical constatator al nesterii este intocmit pe un formular tip, este absolut necesar sa aiba data de inregistrare cu data certa, stampila unitatii emitente si parafa medicului. Pentru eliberarea certificatului medical constatator al nasterii copilului sunt necesare actele urmatoare :
- actul de identitate al mamei
- certificatul de nastere al mamei
- actul de identitate al tatalui (daca este cazul)
- certificatul de nastere al tatalui (daca este cazul)
- certificatul de casatorie al parintilor (daca este cazul).
- hotărâre judecătoarească definitivă de divorţ, certificat de deces (daca este cazul).
Inregistrarea copilului la primarie Oficiul de Stare Civila

Inregistrarea copilului la Biroul de inregistrare a nasterilor din Oficiul de Stare Civila din cadrul primariei locale, se face in termenul legal de 14 zile de la nasterea copilului. Depunerea actelor si inregistrarea copilului se face la primaria din localitatea unde a avut loc nasterea. In caz de depasire a termenul legal de declarare a copilului de 14 zile, intarzierea este sanctionata cu o amenda, scutirea de la plata acestei amenzi se poate face doar in cazuri special de catre primar. Daca declararea nasterii se face la mai mult de 1 an de la nasterea copilului, pentru a se putea efectua inregistrarea este necesara o sentinta judecatoreasca.

Dumneavoastra banuiesc ca va aflati in urmatoarea situatie:Mama necasatorita si singura
Pentru obtinerea certificatului de nastere al copilului sunt necesare actele urmatoare:
- actul de identitate ale mamei in original,
- certificatul de nastere al mamei in original
- certificatul medical constatator al nasterii copilului
- copilul va avea numele de familie al mamei.

Si apoi puteti sa il dati in judecata pe tatal biologic si, in urma obtinerii unei hotarari judecatoresti def. si irevoc. puteti sa ii schimbati minorului certificatul de nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere adinamiia adinamiia buna ziua am o intrebare: eu trebuie sa nasc , dar sotul este plecat in alta tara ,se poate elibera certificatul de nastere al copilului in lipsa ... (vezi toată discuția)
Nastere copil si indemnizatie Poesia74 Poesia74 Buna ziua, Imi puteti numera pasii de urmat in momentul nasterii unui copil si ce trebuie sa contina dosarul pentru indemnizatie? Unde ma adresez, ce ... (vezi toată discuția)
Inregistrare nou nascut/domiciliul parintilor difera andreea0011 andreea0011 sunt casatorita si urmeaza sa nasc in cel mult o luna. am acelasi nume cu al sotului,doar adresa de domiciliu difera de a acestuia. socrul meu este ... (vezi toată discuția)