avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... actiuni girate spatiu inchiriat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

actiuni girate spatiu inchiriat

Buna ziua,
Am avut de-a lungul a 8 ani respectiv din 2001-31.12.2009 contracte succesive pentru inchirierea unui spatiu in care am desfasurat activitate de comert( respectiv un bar).Referitor la primul contract am avut semnat un caiet de sarcini in care ma oblig sa fac investitii gen zugraveli, o copertina pt terasa( nu se face referire la faptul ca la finele contractului vor trece in proprietarea locatorului fara nici un pret( ma refer la copertina).In contractele de inchiriere este scris asa:"la expirarea sau incetarea contractului sa restituie bunul inchiriat cu imbunatatirile efectuate pe cheltuiala chiriasului, fara obligatia proprietarului pentru despagubire". La data de 31.12.2009 am predat spatiul in baza listelor de inventar si am facut separat o lista cu bunurile predate de firma mea catre proprietari respectiv o centrala termica, calorifere , etc , un gard pt terasa si copertina, specificand in declaratia de predare ca valoarea lor urmeaza a fi stabilita in urma analizei cererii mele in consiliul de administartie al firmei proprietare.Specific faptul ca si eu sunt unul dintre actionarii firmei( proprietara spatiului), dar detin un procent mic din actiuni. La data de 31.12.2009 cand am predat spatiul aveam restanta o datorie echivalenta cu chiria a 6 luni pe care in cererea mea am specificat ca va fi compensata cu valoarea investitiilor facute de mine respectiv centala, copertina si gard terasa.In cel de-al doilea contract la " alte clauze"spune asa "lacatarul se obliga sa efectueze dotarea cu centrala termica"( fara a se specifica daca ramane proprietarului fara niici un cost).Acum proprietarii abia la sfarsitul lunii iunie imi dau raspuns ca eram obligata sa fac dotarea spatiului cu centrala ( eu am facut dotarea dar nu e specificat nicaieri ca le fac cadou centarala) si ei mi-au calculat majorari de intarziere pt fiecare factura de chirie, neprimind nici o factura de penalitati pana la aceasta data.Am avut girate un nr de actiuni pentru neplata chiriei iar cei din cons de adm spun in adresa catre mine ca propun o valoare a actiunilor echivalenta cu chiria neplatita+majoraile de intarziere.
1.Au dreptul sa nu plateasca centrala pusa de mine? se considera imbunataire sau investitie?
2.Care este termenul legal de facturare a penalitatilor?
3.Cum se stabileste pretul actiunilor girate de mine?in actul de la notar din 2001 spune : sa fie vandute asociatilor la pretul acestora din ziua vanzarii? cine stabileste pretul?
4. Au fost incheiate 3 contracte de inchiriere, mai sunt valabile toate sau sta in picioare doar ultimul contract ( de la 01.01.2007-31.12.2009) la care nu am avut nici un caiet de sarcini.
5.Am nevoie de un avocat pe probleme economice din bacau.

Alte discuții în legătură

Plangere potrivit 215, alin 2 cpen dani2011 dani2011 In urma cu aproape 6 ani am semnat un contract de inchiriere spatiu (apartament) pentru punctul de lucru al unei SC. La data semnarii contractului, august ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere interpretare clauze vvonlg vvonlg Buna ziua, Am inchiriat in cursul verii un apartament intelegerea initiala cu proprietarul fiind aceea ca pretul chiriei include si utilitatile - articol in ... (vezi toată discuția)
Cine plătește dacă s-a stricat centrala termica proprie, chiriașul sau proprietarul? Criterii. 21 Criterii. 21 Cine plătește dacă s-a stricat centrala termica proprie, chiriașul sau proprietarul. \"Menționez ca am luat în chirie o garsoniera renovata, cu ... (vezi toată discuția)