avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... intervenient fortat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

intervenient fortat

am fost chemat in instanta in urma unui accident produs doar cu avarii culpa fiind a mea ,dar fiind asigurat nu miam facut probleme ,pe langa asta am primit si o amenda .persoana a preferat sa o repare prin polita casco ,acum as vrea sa stiu ce mai vor de la mine ?aici e scri ca au dat in judecata firma mea de asigurari .voi fi un simplu martor sau mai e vreun risc care nul stiiu?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Irina , Consilier juridic 21:41, 24 Iunie 2010
Chemarea dv in instanta este pur formala, nu aveti de ce sa va faceti griji. Asta e procedura. Pagubele le va suporta oricum asiguratorul dv RCA.
ati fost citat in aceasta calitate din "cauza" unor prevederi ale Legii nr. 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, care spune ca in cazul stabilirii despagubirii prin hotarare judecatoreasca (asta fiindca intre asiguratorul dvs RCA si asiguratorul CASCO al persoanei pe care ati accidentat-o exista neintelegeri privind despagubirea datorata , asa ca cel CASCO l-a dat in judecata pe cel RCA), drepturile persoanelor pagubite prin accidente produse de vehicule aflate in proprietatea persoanelor asigurate in Romania se exercita impotriva asiguratorului RCA, cu citarea obligatorie a persoanei/persoanelor raspunzatoare de producerea accidentului in calitate de intervenienti fortati.
Surprize pot aparea intotdeauna cand sunteti parte intr-un proces, asa ca puteti sa mergeti la arhiva instantei sa vedeti dosarul sau sa cereti lamuriri de la asiguratorul dvs RCA.
Din ce povestiti, nu pare sa fi fost un accident de mare anvergura, in locul dvs nu mi-as face mari probleme, insa e bine sa fiti informat...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Citat ca intervenient mari0411 mari0411 buna ziua acum un an am avariat o masina, am facut o conciliere amiabila si acum sunt chemata in ca intervenient, ce inseamna asta, ca trebue sa platesc eu ... (vezi toată discuția)
Casco - dauna prin regres rca clubbero1 clubbero1 Am lovit o masina in parcare din neatentie. Din pacate eu aveam asigurare la o societatea-fantoma. M-am dus la societatea-fantoma cu persoana pagubita pentru ... (vezi toată discuția)