avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prescriere drept punere in executare hotarare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prescriere drept punere in executare hotarare judecatoareasca

Acum cativa ani, in baza unui contract de comodat, am imprumutat un bun unei persoane. Respectiva persoana nu mi-a renurnat bunul in natura la data stabilita asa cum se prevedea in contract asa ca l-am dat in judecata.
Am obtinut o hotarare judecatoreasca care il obliga pe comodatar sa-mi restituie suma inscrisa in contractul de comodat ca reprezentand valoarea bunului ce nu mi l-a mai restituit. Comodatarul nu a facut recurs deci, din cate am inteles, hotararea judecatoreasca a ramas definitiva si pentru a-mi recupera banii trebuie sa apelez la un executor judecatoresc.
Intrebarea mea este daca acest drept al meu de a apela la executorul judecatoresc pentru a-mi recupera banii se prescrie si daca da, in cat timp?

Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 13:28, 24 Iunie 2010
in 3 ani
Termenul de prescriptie in acest caz este de 3 ani, respectiv termenul general de prescriptie, si incepe sa curga de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuviintarea executarii silite dorinv dorinv Executorul trebuie sa ceara in prezent incuvintarea executarii silite la instanta, parca era abrogata o astfel de prevedere?.. Termenul de introducere a ... (vezi toată discuția)
Executare, prescriptie, intreruperea prescriptiei basic basic In 2010 am imprumutat cu bani o persoana fizica. Am facut un act notarial. In ianuarie 2013 am actionat in instanta persoana respectiva. Nu trecuse 3 ani. ... (vezi toată discuția)
Mai pot folosi un bilet la ordin dupa patru ani de la data emiterii? Mitra Mitra In urma cu patru ani am imprumutat o firma cu o suma de bani, pe care i-am transferat prin banca. Am contractul de imprumut si un bilet la ordin avalizat de ... (vezi toată discuția)