avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere

Buna ziua,
Am o intrebare. Sunt divortata iar copilul imi este incredintat mie. Fostul sot, de vreun an de zile nu mai plateste regulat pensia alimentara a copilului adica, o luna i-o da alta nu, sau decaleaza data cand trebuie sa puna banii la posta si astfel mai castiga zile de intarziere. Intrebarea mea este daca are voie sa faca asa ceva si cum as putea interveni. As fi bucuroasa daca mi-ar trece copilul pe numele meu si sa nu ii mai dea nici o pensie alimentara daca se poate. Mentionez ca fetita are 12 ani.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 09:32, 26 Iunie 2010
puteti sa-i schimbati numele, daca tatal i-si da acordul, asta nu inseamna ca nu mai datoreaza pensie.
in privinta achitarii ei, la abandon s-ar incadra daca nu ar plati pensie, din rea-credinta, 2 luni consecutiv., cred ca ii puteti face plangere pt nerespectarea hotararii judecatoresti, asa cum a fost formulata.
incercati o discutie amiabila cu dansul, poate intelege ca acest copil , are nevoie constant de pensie
Pensia de intretinere la care a fost obligat fostul dvs sot, trebuie platita lunar.
Nu se stabileste o data anume la care pensia trebuie platita.
In situatia in care fostul dvs sot are mai multe luni neachitate, aveti posibilitatea executarii silite a acestuia printr-un executor judecatoresc.
Nu aveti nevoie decat de sentinta de divort, legalizata cu mentiunea definitiva.
Av. MIhai Vaduva
Pentru executarea silita a hotararii este nevoie de legalizarea acesteia si investirea cu formula executorie.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pesia alimentara bubucrina bubucrina sunt divortata de aproape 4 ani si fostul sot a platit pensie alimentara doar 8 luni .am facut plangere la parchet dar a fost respinsa .am ajuns la tribunal ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)
Drept la vizita moisealexandra moisealexandra buna ziua.. am si eu o intrebare... am o fetita de 4 ani care sta cu mine este declarata pe numele tatalui ei si ea este in custodia mea.....daca tatal ei nu ... (vezi toată discuția)