sunt divortata de aproape 4 ani si fostul sot a platit pensie alimentara doar 8 luni .am facut plangere la parchet dar a fost respinsa .am ajuns la tribunal dar degaeaba mi-a fost respinsa si aici . ce sa fac unde sa ma mai duc ?
Este relativ simplu.
In baza hotararii de divort. legalizata cu mentiunea definitiva (nu investita cu formula executorie, pentru ca nu se investesc), va prezentati la un executor judecatoresc de la domiciliul fostului dvs sot si ii solicitati sa inceapa o executare silita (prin poprire, mobiliara sau imobiliara) pentru recuperarea sumei ce reprezinta pensie de intretinere pe ultimii trei ani.
Executorul judecatoresc va proceda la execuatea silita a fostului dvs sot pentru recuperarea sumei totale datorate.
Va sugerez sa nu pierdeti timpul, pentru ca pensia de intretinere neplatita mai mult de 3 ani se prescrie si fostul dvs sot nu mai poate fi obligat la plata acestei sume.
Av. Mihai Vaduva
care sunt motivele de respingere?
la parchet trebuie sa scrieti in plangere ca nu v-a dat de 2- 3 luni, nu de 3 ani.
prin executare silita, puteti castiga drepturile pe ultimii 3 ani, daca are salariu sau bunuri
Pensie alimentara
carmen27_06
La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am ... (vezi toată discuția)