avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pesia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pesia alimentara

sunt divortata de aproape 4 ani si fostul sot a platit pensie alimentara doar 8 luni .am facut plangere la parchet dar a fost respinsa .am ajuns la tribunal dar degaeaba mi-a fost respinsa si aici . ce sa fac unde sa ma mai duc ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:07, 22 Iunie 2010
Este relativ simplu.
In baza hotararii de divort. legalizata cu mentiunea definitiva (nu investita cu formula executorie, pentru ca nu se investesc), va prezentati la un executor judecatoresc de la domiciliul fostului dvs sot si ii solicitati sa inceapa o executare silita (prin poprire, mobiliara sau imobiliara) pentru recuperarea sumei ce reprezinta pensie de intretinere pe ultimii trei ani.
Executorul judecatoresc va proceda la execuatea silita a fostului dvs sot pentru recuperarea sumei totale datorate.
Va sugerez sa nu pierdeti timpul, pentru ca pensia de intretinere neplatita mai mult de 3 ani se prescrie si fostul dvs sot nu mai poate fi obligat la plata acestei sume.
Av. Mihai Vaduva
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2010
Mihai Vaduva, Avocat
care sunt motivele de respingere?
la parchet trebuie sa scrieti in plangere ca nu v-a dat de 2- 3 luni, nu de 3 ani.
prin executare silita, puteti castiga drepturile pe ultimii 3 ani, daca are salariu sau bunuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere magdacj magdacj Buna ziua, Am o intrebare. Sunt divortata iar copilul imi este incredintat mie. Fostul sot, de vreun an de zile nu mai plateste regulat pensia alimentara a ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara neplatita claudyta claudyta buna ziua .s-au facut trei ani de cand am divortat si fostul sot nu a platit pensia alimentara pt cei doi copii cara au rezultat din casatorie .l-am dat din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara carmen27_06 carmen27_06 La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am ... (vezi toată discuția)