Doresc sa inchiriez la parterul unui bloc chiar la intrarea in scara 8mp pentru a deschide o agentie de asigurari. Care este calea legala care trebuie urmata?
Mentionez ca spatiul efectiv nu exista si trebuie sa inchid eu cu termopan si in acelasi timp sa inchid si intrarea in scara(tot termopan).Spatiul va fi in scara blocului(intrarea permitand impartirea - aceasta are 4ml.Pentru intrarea in bloc va ramane 2ml-eu o sa am 2ml plus patru in adancime tot pe casa scarii). Cum trebuie sa procedez? Ce autorizatii trebuie sa iau? Cum procedez cu propietarii? Dar cu asociatia de propietari?
Multumesc.
trebuie sa existe o hotarare a adunarii generale a proprietarilor din blocul in cauza, prin care sa se aprobe inchirierea, fara aia nu aveti ce face.. dupac e faceti contractulde inchiriere, amenajati spatiul si obtineti autorizatiile de care aveti nevoie
Intai de toate trebuie sa mergeti la presedintele asociatiei sa discutati cu el, ca impreuna cu comitetul executiv sa ia in discutie propunerea Dv.
In cazul in care se da un acord de principiu, Dv. redactati o cerere insotita de un tabel cu numele tuturor proprietarilor de pe scara respectiva a caror semnatura o solicitati. Trebuie sa aveti acordul a 50% + 1 din proprietari.
Apoi cu prima pagina a cererii pe care scrieti numele presedintelui, al carui aviz il doriti, insotita de pagina cu tabelul proprietarilor, mergeti cu aceasta cerere la presedinte pentru a va semna si stampila.
Apoi aveti nevoie de autorizatie de constructie de la primarie.
Daca aveti aceste avize, mergeti la comitetul executiv (presedinte) si intocmiti contractul de inchiriere a spatiului respectiv.
In cele din urma, cu toate avizele obtinute, contractul cu asociatia semnat, puteti trece la treaba sa amenajati acel spatiu.
Nu vreau in instanta
styledent
detin un spatiu comercial la un parter de bloc. in contractul de vanzare cumparare scrie cu acces din exterior. schita cadastrala arate usa din exterior. vreau ... (vezi toată discuția)