avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... femeia-mama ce drepturi trebuie sa solicite in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

femeia-mama ce drepturi trebuie sa solicite in instanta pt ea si copilul ei?

femeia-mama ce drepturi trebuie sa-si ceara in instanta pt ea si copilul ei?
Vreau sa divortez de sotul meu. Avem o casnicie trecut de 7 ani, avem o fetita de 4 ani si 6 luni,nu avem partaj.
Motivul divortului: incompatibilitate de caracter - gandire, violenta verbala si fizica de fata cu fetita de 4 ani si 6 luni, luadu-mi apararea fetita mereu.
Fetita a devenit rasfatata lui taticu', fara sa fiu respectat de amandoi, iar fetita (din ceea ce a vazut in casa noastra) mereu sare la bataie la mine, spunandu-mi mereu, cand nu-i convine ceva ca-i spune lui tata sa ma bata.
Acum 1 an mi-am luat fetita de la domiciliul conjugal si mi-am parasit fetita. De atunci si pana acum am locuit singure intr-o camera la un camin de familisti (baie si bucatarie amenajat in camera), cu minim strictul necesar nevoilor noastre. Dupa 2 luni (in urma discutiilor la telefon cu mine) domnul isi viziteaza fetita aproape constant (impus de mine - ca fetita trebuie sa se bucure si de mama si de tata), contribuind banesc intr-un an pt. nevoile fetitei doar 3 luni, pe motiv ca n-a avut de lucru.
Este pt fetita un tata bun, mai puntin doar faptul stie sa se faca inteles de a nu ma respect fetita, insa nu consider ca-i un exemplul bun in viata fetitei mele, pt. cultura si obiceiurile verbale (vulgar - ca de profesie este instalator si sofer). Eu sunt operator calculator.
Fetita era foarte irascibila acasa si-n societate (la gradinita) in perioada cat am locuit impreuna, iar perioada cat a locuit fetita doar cu mine, fetita s-a schimbat total moral/cultural, devenind un o fetita premiata, intr-un an, cu 8 diplome la diverse concursuri la gradinita si admirata la Panoul de Onoare pt. capacitate, intelegere si cochetarie.
Imi iubesc fetita ffffff mult si doresc sa-mi cresc fetita singura.
Cel mai recent răspuns: iulia. , utilizator 18:00, 24 Iunie 2010
pensie de întreţinere conform veniturilor soţului, revenirea la numele dinainte de căsătorie sau păstrarea numelui din timpul căsătoriei, să vi se atribuie spre creştere şi educare fetiţa.
Puteti formula o actiune de divort la instanta in a carei raza teritoriala ati avut ultimul domiciliu comun.
Din cele povestite de dvs aveti destule motive de divort.
Sa solicitati incredintarea minorei catre dvs.
De regula, instantele de judecata incuviinteaza minorii de varsta fiicei dvs catre mama, nu catre tata.
Tatal va fi obligat la plata unei pensii de intretinere in cuantul de 1/4 din veniturile nete ale acestuia.
Tatal poate solicita un program de vizitare a minorei.
Av. Mihai Vaduva
Va contraziceti grozav.
Vreti sa va cresteti fetita singura si considerati ca sotul are o influenta negativa asupra copilului desi sustineti ca "domnul isi viziteaza fetita aproape constant (impus de mine - ca fetita trebuie sa se bucure si de mama si de tata)"
Spuneti ca fetita va ia apararea mereu pentru ca fix in urmatorul paragraf sa spuneti"Fetita a devenit rasfatata lui taticu', fara sa fiu respectat de amandoi, iar fetita (din ceea ce a vazut in casa noastra) mereu sare la bataie la mine, spunandu-mi mereu, cand nu-i convine ceva ca-i spune lui tata sa ma bata.
Presupun ca ati vazut comportamentul vulgar al sotului si inainte de a va casatori cu el si a avea un copil. Faptul ca dumneavoastra sunteti operator calculator nu va ofera o pozitie privilegiata in raport cu tatal sofer. Parinti sunteti ambii.
Pe langa ce v-au indicat stimatii specialisti in posturile anterioare.. va sfatuiesc sa va puneti ordine in idei atunci cand va expuneti in instanta pozitia.
Sotul dumneavoastra are dreptul sa ceara si el incredintarea copilului. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de custodie AndryFlr AndryFlr Buna ziua, Va scriu aici din partea unui prieten de familie care a ajuns efectiv la capatul puterilor si are nevoie de ajutor, pentru binele fetitei lui. A ... (vezi toată discuția)
Tatal nu recunoaste copilul geoanna geoanna Buna ziua! Am o prietena ce are o fetita se 3 ani.Fostul ei partener,tatal copilului nu vrea sa recunoasca fetita in acte.Acesta i.a oferit ajutor material ... (vezi toată discuția)
Posibil divort / incredintare minor ianc maria ianc maria Buna Ziua Sunt mamica unei fetite de 6 ani si as dori sa divortez de sotul meu dar m-a amenintat ca o sa-mi ia copilul , deorece si el si tatl lui sunt niste ... (vezi toată discuția)