avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se face sau nu disponibilizarea pe criteriul ultimului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se face sau nu disponibilizarea pe criteriul ultimului venit?

Am auzit asta de la un avocat azi. As vrea sa stiu si eu care e acea lege unde se specifica lucrul asta.
Ca daca vrei sa disponibilizezi oameni de pe aceeasi functie, intai disponibilizezi pe ultimul venit?
Cel mai recent răspuns: curaj , utilizator 16:04, 29 Iunie 2010
sincer nu stiu daca exista vreo lege in acest sens, dar dvs nu vi se pare logic adica daca ati angajator ati concedia un om care este de 10 ani in firma sau unul venit de 3 luni?....logic cel venit de 3 luni
da, eu sunt de acord cu acest principiu, tocmai. vreau sa stiu daca este sustinut de vreo lege, atata tot. Eu ma aflu in situatia aceasta, fiind o angajata mai veche.
curaj a scris:

da, eu sunt de acord cu acest principiu, tocmai. vreau sa stiu daca este sustinut de vreo lege, atata tot. Eu ma aflu in situatia aceasta, fiind o angajata mai veche.

Nu este nicio prevedere legala, in acest sens ..ultimul venit, primul plecat ...Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat ca urmare a dificultăţilor economice sau a reorganizării activităţii.
In ce masura prevederile articolului 81 din Contractul national sunt obligatorii pentru un angajator?
Art.81 din CCMUNN pe anii 2007-2010 se aplica in cazul concedierilor colective.

Alte discuții în legătură

Disponibilizare colectiva ilie0001 ilie0001 Am 61 ani si in intreprinderea in care lucrez (regie apartinand de Primaria Capitalei) se fac restructurari. Am fost trecut pe lista la capitolul pensionar ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari in institutiile aflate in subordinea ministerului muncii camelia iosif camelia iosif sunt functionar public de 20 de ani, studii superioare de lunga durata, master in politici publice si administratie publica, in functia de consilier superior ... (vezi toată discuția)
Diabet+concediere laviso laviso Buna ziua, La firma la care lucreaza mama mea se fac concedieri masive datorita situatiei economice existente. Saptamana urmatoare urmand sa fie concediati ... (vezi toată discuția)