Am 61 ani si in intreprinderea in care lucrez (regie apartinand de Primaria Capitalei) se fac restructurari.
Am fost trecut pe lista la capitolul pensionar partial.
Nu se stie daca se vor da salarii anticipate si postul pe care lucrez nu se va desfiinta fiind necesaar si in continuare, de pe acum se fac selectii anticipate pentru el in functie de diferite interese.
Poate cineva sa-mi dea un sfat in aceasta problemaa?
Pot fi disponibilizat numai pentru ca am varsta de 61 ani fara ca eu sa vreau sa ies la pensie?
Multumesc
P.S.
Doresc un sfat pe baza unei legi pe care sa o citesc si sa stiu cum sa procedez.
Multumiri
Din pacate, disponibilizarile colective se fac de multe ori pe criterii aleatorii si asa cum spuneati, in functie de diferite interese.Cert este ca daca se fac disponibilitati colective, veti fi afectat si dumneavoastra.Motivul de varsta, nu reprezinta unul legal, pentru disponibilizare.Singura cale de solutionare este justitia.Puteti face sesizare la ITM, pentru disponibilizare abuziva, dar sa stiti ca nici angajatorul nu va fi mai putin "atent" de a gasi caile legale sa "scape"de cei care vrea sa scape.Din pacate, s-ar putea sa ajungeti in instanta pentru o astfel de problema..:confused: