avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Disponibilizare colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Disponibilizare colectiva

Am 61 ani si in intreprinderea in care lucrez (regie apartinand de Primaria Capitalei) se fac restructurari.
Am fost trecut pe lista la capitolul pensionar partial.
Nu se stie daca se vor da salarii anticipate si postul pe care lucrez nu se va desfiinta fiind necesaar si in continuare, de pe acum se fac selectii anticipate pentru el in functie de diferite interese.
Poate cineva sa-mi dea un sfat in aceasta problemaa?
Pot fi disponibilizat numai pentru ca am varsta de 61 ani fara ca eu sa vreau sa ies la pensie?
Multumesc
P.S.
Doresc un sfat pe baza unei legi pe care sa o citesc si sa stiu cum sa procedez.
Multumiri
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:07, 9 Martie 2009
Din pacate, disponibilizarile colective se fac de multe ori pe criterii aleatorii si asa cum spuneati, in functie de diferite interese.Cert este ca daca se fac disponibilitati colective, veti fi afectat si dumneavoastra.Motivul de varsta, nu reprezinta unul legal, pentru disponibilizare.Singura cale de solutionare este justitia.Puteti face sesizare la ITM, pentru disponibilizare abuziva, dar sa stiti ca nici angajatorul nu va fi mai putin "atent" de a gasi caile legale sa "scape"de cei care vrea sa scape.Din pacate, s-ar putea sa ajungeti in instanta pentru o astfel de problema..:confused:
Multumesc
Puteti citi Codul muncii, art.65-72, cu modificarile la zi, si CCMUNN pe anii 2007-2010, art.78-82.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se face sau nu disponibilizarea pe criteriul ultimului venit? curaj curaj Am auzit asta de la un avocat azi. As vrea sa stiu si eu care e acea lege unde se specifica lucrul asta. Ca daca vrei sa disponibilizezi oameni de pe aceeasi ... (vezi toată discuția)
Criterii disponibilizare galescu galescu Buna seara , am cateva nelamuriri despre ce criterii se aplica conform legilor in vigoare in cazul disponibilizarilor la bugetari. 1. Ce este specificat in ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari stan...[cont sters la cererea utilizatorului] stan...[cont sters la cererea utilizatorului] buna seara.lucrez la o societate comerciala la care urmeaza sa se faca disponibilizari colective dupa urm. criterii indisciplina randament scazut etc.eu am 7 ... (vezi toată discuția)