avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... criterii disponibilizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

criterii disponibilizare

Buna seara , am cateva nelamuriri despre ce criterii se aplica conform legilor in vigoare in cazul disponibilizarilor la bugetari.
1. Ce este specificat in ccm pe unitate mai ramane valabil in cazul disponibilizarilor colective?
2 Eu si sotia mea lucram in aceiasi unitate (posturi diferite)si avem in intretinere(prin contract de intretinere) amandoi pe mama mea dar e trecuta la mine la deduceri deasemenea eu am trecut si fiul minor. Putem fi considerati amandoi intretinatori de familie sau doar eu?
3. E legal ca primarul sa opreasca posturile vacante si sa disponibilizeze personal activ?
Am pus aceste intrebari si in numele mai multor colegi de ai mei care se afla in situatii asemanatoare deoarece la noi se vede clar ca nu vor fi restructurari pe criteriul competentei ci pe criteriul clientelismului politic si cat de bine "dai cu capu"! Va multumim anticipat si am dorii sfaturi cat mai multe si eventual ceva articole de lege dupa care sa ne ghidam!
Cel mai recent răspuns: pacurariu maria , utilizator 01:03, 14 Iulie 2010
Chiar nimeni nu vrea sa ne raspunda? Vor fi multe cazuri de acest fel. Articolul 5 (2) din codul muncii se refera si la responsabilitati familiale .Nu am gasit o definitie exacta a acestui termen care banuiesc ce inseamna dar nu se refera la batrani sau copiii. Printr-un contract de intretinere nu ai niste responsabilitati familiale? Multumesc
Exista in codul muncii si in legea 329/2009 art 6 daca nu gresesc reglementari privind disponibilizarile insa cum ati spus ..........praful de legi in tara asta!
Sunt unic intretinatoare a familiei mele ,familie monoparentala ,lider de sindicat in unitate,singura pe post fara concurenta si am fost prima pe lista de concediati,prima si singura desi erau posturi vacante neocupate ,desi s-au facut angajari de personal dupa ce am fost disponibilizata!
Ne batem cu morile de vant!

As avea si un comentariu personal:Treziti-va romani!

PS:am uitat sa va spun ca nu am avut abateri..........si mi-am adus aportul destul de serios la bunul mers al unitatii timp de 20 de ani!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
pacurariu maria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizari in sistemul bugetar alina808 alina808 In unitatea mea se fac disponibilizari masive, mai am un an pana la pensie .Stiu ca in codul muncii ar fi un articol care specifica ca persoanele care mai au ... (vezi toată discuția)
O eventuala disponibilizare gixee gixee sunt inadrat ca personal contractual intr-o institutie bugetara si din ianuare se aud ca vin alte restructurari. acum jumatate de an a fost concediata si mama, ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari in institutiile aflate in subordinea ministerului muncii camelia iosif camelia iosif sunt functionar public de 20 de ani, studii superioare de lunga durata, master in politici publice si administratie publica, in functia de consilier superior ... (vezi toată discuția)