avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale disponibilizari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

disponibilizari

buna seara.lucrez la o societate comerciala la care urmeaza sa se faca disponibilizari colective dupa urm. criterii indisciplina randament scazut etc.eu am 7 ani de vachime la aceasta societate si imi este frica ca aceste disponibilizari sa nu se faca dupa pile pe care din pacate nu le am.m-ar interesa ca in cazul in care voi fii pe lista, cum pot sa-mi apar locul de munca in justitie.mentionez ca la fabrica lucreaza acum aprox.4000 de pers urmand a fii disponibilizate 400. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 12:29, 10 Ianuarie 2009
este greu de a stabili cine va ramane cu pile si cine nu.cred ca depinde si de criteriile amintite dar cred ca se va avea in vedere si varsta.
in final, se poate deschide si proces prin care sa contestati, la o adica, decizia de disponibilizare, dar aveti nevoie de avocat, bani si rabdare........multa rabdare
va multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua,

procedura concedierii colective este laborioasa si prevede o serie de drepturi pentru angjti, tocmai pentru a evita abuzurile.
In momentul in care va primiti decizia se poate verifica daca ati fost sau nu legal concediat.

av. Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unic intretinator D3zamagita D3zamagita Buna ziua .Doresc sa contest deciziei de concediere,avand 2 copii minori in intretinere,iar sotul nu lucreaza (nu este bolnav,handicapat pur si simplu nu are ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma urgent , va rog mult! cosmin2009 cosmin2009 Este legala disponibilizarea unui angajat care mai re aprox 5 luni pana la pensie ? Multumesc anticipat de raspuns! (vezi toată discuția)
Preavizul suspendat in timpul concedierii colective, va fi urmat de concediere colectiva sau individuala? laraband laraband Buna ziua, In urma aplicarii masurii de concediere colectiva, au fost emise Notificari de preaviz pentru cateva zeci de angajati, iar dupa finalizarea ... (vezi toată discuția)