avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... unic intretinator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

unic intretinator

Buna ziua .Doresc sa contest deciziei de concediere,avand 2 copii minori in intretinere,iar sotul nu lucreaza (nu este bolnav,handicapat pur si simplu nu are unde)si nu stiu daca sunt unic intrtinator si daca sunt cum dovedesc in instanta sau nu trebuie
Va multumesc pentru modul profesional in care tratati fiecare subiect in parte
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:52, 22 Februarie 2010
detaliati motivul concedierii
Motivele de fapt ale concedierii colective sunt restructurarea si reorganizarea societatii,finalizate cu masuri pentru eficientzarea activitatii intre care si desfintarea postului ocupat de mine

Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
D3zamagita, utilizator
Condiţiile impuse de art. 65 din Codul muncii sunt desfiinţarea locului de muncă şi existenţa unei cauze efective, reale şi serioase.
Prin urmare, trebuie sa dovediti ca desfiintarea postului nu este efectiva si nu are la baza o cauza reala si serioasa pentru a avea castig de cauza in instanta.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Scuzati-ma,dar nu inteleg de ce din 9 muncitori au ramas decat 5 si acei care au avut pile si noi care suntem unici intetinatori de familie ne-au dat afara Mentionez ca titi avem aceleasi functii, si nu avem nici o abatere sau alceva,nici macar pile
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
D3zamagita, utilizator
1. Fiind singura persoana din familie care aveti un venit inseamna ca sunteti unic intretinator de familie.
2. Daca este vorba de concediere colectiva si daca in unitate exista mai multe persoane pe acelasi fel de post atunci se poate tine cont si de situatia familiala a salaritilor supusi disponibilizarii, dar nu este obligatoriu.
3. Daca aveti sindicat acesta va poate ajuta dar nu prea mult. Angajatorul poate lua orice masura crede el de cuviinta in firma sa.
4. O discutie cu angajatorul ar fi buna. Poate are un alt post disponibil si pe care il puteti ocupa dvs.

Alte discuții în legătură

Trimitere in somaj violetseea violetseea familiile monoparentale sunt protejati de lege in cazul reducerii de personal? (vezi toată discuția)
O eventuala disponibilizare gixee gixee sunt inadrat ca personal contractual intr-o institutie bugetara si din ianuare se aud ca vin alte restructurari. acum jumatate de an a fost concediata si mama, ... (vezi toată discuția)
Concediere colective broscuta84 broscuta84 Lucrez la o multinationala , se fac concedieri colective Intrebarea este , in cazul in care dintr-un departament de 30 persoane , toti pe acelasi post se ... (vezi toată discuția)