avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura pt fratele meu pt a-mi scoate copilul din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura pt fratele meu pt a-mi scoate copilul din tara

Buna ziua !
Peste 2 saptamiani imi voi duce fata de 14 ani in Romania si vreau sa ii fac fratelui meu o procura pentru a o aduce el inapoi in Italia.
Mentionez ca sunt divortata si tatal fetei a decedat dupa divort. Fratele meu va fii in Italia iar eu vreau sa ii fac o procura in Romania.
As vrea sa stiu ce acte imi trebuiesc pt aceasta procura si daca este neaparat nevoie sa fie si el prezent.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 20:16, 24 Iunie 2010
Nu este nevoie sa fie prezent!
Aveti nevoie de o copie a CI fratelui.
Aveti nevoie de cartea dvs. de identitate, dovada resedinta, copie a cartii de identitate a fratelui dvs.
La iesirea din tara fratele dvs. va avea nevoie si de hotararea legalizata prin care v-a fost incredintata minora.
La intocmirea procurii nu este nevoie de prezenta fratelui.
La iesirea din Romania fratele dvs. trebuie sa prezinte si cazierul judiciar.
Informatii suplimentare gasiti aici: [ link extern ]
In pIus, afara de procura, este necesar si un extras de cazier judiciar al persoanei insotitoare, in acest caz, al fratelui dvs.
Acest subiect a fost discutat pe larg la aceasta pagina: www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.
A postat si colegul dar nu aparea initial...
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)
Procura de calatorie in strainatate dumy2008tl dumy2008tl Buna , Am dorinta de a pleca in strainatate , impreuna cu fratele meu , pentru a-mi vizita tatal din Italia. Calatoria se va face cu avionul. Ideea este ca ... (vezi toată discuția)
Plecare minor din tara broasca maria broasca maria ce acte imi trebuie sa pot trimite baiatul in vizita la tatal sau in italia cu o terta persoana? Baiatul are pasaport pt ca a fost si vara trecuta acolo dar ... (vezi toată discuția)