avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... prescrierea datoriilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

prescrierea datoriilor

in ce conditii se fac prescriere a datoriilor? o datorie neachitata din 04 11 2005 pana in preszent poaate fi prescrisa .nu s a primit nici o somatie de dare in judecata tin sa mentionez
Cel mai recent răspuns: vivi23ro , utilizator 16:41, 31 Ianuarie 2011
Prescriptia dreptului la actiune sau executare silita intervine de drept dupa 3 ani.
Datoria este prescrisa daca nu reprezinta un debit fiscal, debitele fiscale se prescriu in 5 ani. Dvs nu trebuie sa faceti nimic, doar daca veti fi chemat in instanta veti invoca prescriptia. Daca insa intre timp au fost facute acte de intrerupere sau suspendare a prescriptiei ( de ex ati recunoscut datoria sau ati platit o parte din ea sau creditorul a fost in imposibilitate de a va cere debitul din vina unei boli grave etc) va rog sa ne dati mai multe detalii ca sa puteti primi un raspuns pertinent.
Daca nu a intervenit intreruperea sau suspendarea termenului,
orice datorie se prescrie prin trecerea unui termen de 3 ani, iar daca
e vorba de debite catre institutii ale statului acestea se prescriu in 5 ani.
PT a nu deschide alt subiect scriu aici
azi am primit o somatie de plata de la o societate de net in care mi se spune ca apar in baza de date ca as avea o datorie din 6.12.2007 data facturii scadenta in 20.12.2007 valoare 63.. care ajunge azi cu penalitatile de rigoare la 717lei zile de intirziere 1135
noi am reziliat contractul cu dinsii in 2007 din cauza intreuperilor repetate , cu zilele a netului
rezilierea contractului s a facut dupa achitarea a oricei suma datorata firmei
problema e ca dupa atitia ani nu cred ca mai am dovada ca am platit
au trecut 3 ani este asta prescriere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia datoriilor mioaranoni mioaranoni Va rog sa-mi spuneti de unde stiu daca datoria mea catre banca, ramasa neachitata din motive personale, s-a prescris? Termenul de 3 ani de prescriere poate ... (vezi toată discuția)
Prescrierea cheltuieli judecata robert-nicholson robert-nicholson Buna. Am fost condamnat definitiv in septembrie 2005 definitiv art.215. Si am fost obligat sa plătesc cheltuieli judecata in valoare de 2000 roni. Am ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie fisc Vranceanud Vranceanud Va rog foarte mult, am nevoie de un sfat, situatia mea este un pic mai complicata si nu stiu ce sa fac. Tatal meu avea o datorie neachitata la fisc, de prin ... (vezi toată discuția)