avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general legea 31-unde specifica ca se taie chitanta firma la ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

legea 31-unde specifica ca se taie chitanta firma la firma

as vrea sa stiu daca o firma plateste cash,iar dupa ce plateste isi vrea banii cash inapoi deoarece nu este multumit de produs, firma care isi doreste banii trebuie sa taie chitanta pentru a intra in posesia banilor? scrie undeva acest lucru?exista o lege?
Cel mai recent răspuns: allexxia , utilizator 11:01, 25 Iunie 2010
Daca ati cumparat marfa cu factura,se storneaza factura,si se anuleaza chitanta(daca nu este inregistrata in registrul de casa).
banii incasati sunt trecuti prin casa de marcat, ca la hypermarket.
inteleg ca se storneaza factura initiala dar intrebarea era daca firma care vrea banii inapoi cash este obligata sa dea chitanta pentru acea suma restituita?
exista scris asta in vreo lege, stiti unde anume?
imi trebuie exact extrasul de lege daca se poate.
Multumesc.
Ordin nr. 1850 din 14/12/2004, si mai sunt si altele in care se explica la ce foloseste registrul de casa
Multumesc pentru raspuns!
"Serveşte ca:

- document de înregistrare operativă a încasărilor şi plăţilor în numerar, efectuate prin casieria unităţii pe baza actelor justificative; [...]"

da, asta se trece in registru nostru, dar firma care isi vrea banii inapoi este cumva obligata sa-mi emita chitanta pe aceea suma?
pentru ca eu stiam ca fiind persoana juridica trebuie sa emita chitanta, iar daca era persoana fizica faceam decat dispozitie de plata catre casierie.
este corect asa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire avans spre decontare rodia rodia Cand se restituie un avans spre decontare neutilizat este obligatoriu sa se taie chitanta sau ajunge numai dispozitia de inacasare? Multumesc! (vezi toată discuția)
Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)
Chitanta pentru plata cu card danielandrei danielandrei Buna ziua, am un client care tot insista ca daca a platit o factura cu card, trebuie sa-i emit si chitanta. Eu zic ca doar daca platea cash, trebuia sa-i emit ... (vezi toată discuția)