avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu vor sa imi incaseze banii la intretinerea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu vor sa imi incaseze banii la intretinerea blocului!!!!

Domiciliez intr-un bloc in care vecinii(dar nu toti) au hotarat sa repare acoperisul,dar doar al unuia dintre cei 4 locatari aflati la etajul 4 deoarece cand ploua ii picura apa in casa.Azi am vrut sa imi platesc intretinerea adica apa calda si rece etc si domnul de la casierie a refuzat sa imi incaseze banii si mi-a spus ca pana nu platesc si acei 100 ron pt reparatia acoperisului,NU IMI POATE DA CHITANTA pe intretinere!!!!!Mentionez ca se dau 2 chitante.Una pt intretinere si alta pt reparatii.Eu nu doresc sa platesc acei 100 ron si consider ca e un abuz.Ce pot sa fac?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:25, 25 Iunie 2010
1. Daca s-a hotarat la nivel de asociatie sa se repare terasa, Dv. nu aveti de ce sa va opuneti, intrucat hotararea o data luata, toti locatarii trebuie sa plateasca.

2. Administratorul (casierul) este obligat sa va incaseze orice fel de suma puteti sau vreti sa platiti. Nu exista niciun fel de justificare pentru refuzul de a va incasa banii.
Ceea ce ramane de plata se constituie in restanta, se poate penaliza, puteti fi chemat in instanta pentru neplata, dar nu vi se poate refuza incasarea banilor, repet, in orice suma puteti plati.
Va multumesc pt raspuns.Mai am o nelamurire.Contorul de la apa se citeste la 1 luna!!Mi se pare deplasat ca in fiecare luna sa fiu la dispozitia lor pt ca sunt plecat des din localitate.Inainte nici nu se citea,ci mergeai si declarai cati metri cubi si atat plateai,insa acum scara noastra s-a despartit de asociatie si s-a constatat ca s-a furat mult adica se declara mult mai putin si acum vin 1 data pe luna.E normal?Stiam ca la 3 luni.Va multumesc.
Apometrul de bransament se citeste lunar de catre furnizor si acesta emite tot lunar factura de apa. In consecinta si apometrele din apartamente trebuiesc citite lunar. Acum depinde de la o asociatie la alta cum se organizeaza. La noi se citesc apometrele in ultima sapatamana a fiecarei luni dar daca proprietarul cietste indexul si-l comunica in scris la asociatie nu mai merge administratorul sa citeasca atunci. Doar o data la 5-6 luni citeste administratorul. Dar am avut cazuri cand a citit administratorul si cateva luni consecutiv pentru ca erau pierderi, difernte mari de apa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia imi trece consum mai mare de apa florenta_22 florenta_22 La noi la asociatie apometrele sunt citite de incasator (casierul), dar niciodata nu stim cand vine sa le citeasca, nu pune afis, vine cand vrea, dupa-amiaza ... (vezi toată discuția)
Fond de urgenta tabitta tabitta Ar putea cineva sa ma lamureasca daca o asociatie de proprietari are dreptul sa stabileasca un fond de urgenta pentru plata restantelor la intretinere si sa il ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a mi se incasa cheltuielile gabiadina gabiadina Buna seara.Am fost la Asociatia de locatari cu intentia de a plati cheltuielile lunare unde sunt restanta din luna mai, moment in care mi s-a spus ca tot din ... (vezi toată discuția)