Buna seara.Am fost la Asociatia de locatari cu intentia de a plati cheltuielile lunare unde sunt restanta din luna mai, moment in care mi s-a spus ca tot din luna mai trebuie sa mai platesc in plus 100 ron pe luna pentru schimbarea acoperisului, iar eu am spus ca nu sunt pregatita sa achit deoarece nu am fost anuntata din timp. In urma acestora mi s-a refuzat achtarea cheltuielilor pentru asociatie. Doresc sa stiu daca este posibil un asemenea refuz. De asemena, in legatura cu schimbare acoperisului, nu ne-a fost prezentate nici o lista cu acordul tuturor locatarilor si nici un detaliu in legatra cu efectuarea cheltuelilor pentru schimbare. Va multumesc
1-sunteti obligata sa platiti ch.pt acoperis deoarece acesta face parte din proprietatea comuna ca si subsolul,ca si casa scarii
2-sa ziceti mersi ca totusi aveti oameni competenti la asociatie care se implica si mai repara sau inlocuiesc câte ceva
3-problema cu acordul tuturor locatarilor cum sustineti sunt povesti pt ca de exemplu pe 15 oct vine caldura si se sparge teava de la coloane principala din subsol iar inlocuirea ei costa 1000 lei plus manopera 200 total 1200 si cerem acordul vecinilor asa cum doriti dv si constatam ca 45%sunt de acord cu schimbarea tevii si restul nu --ce face asociatia in cazul asta?----va spun eu o schimba fara acordul nimanui si va garantez ca oricine va comenta sau va avea ceva de obiectat dupa nu o sa cistige nimic
4-caz real-un locatar de pe scara mea are un alt apt la alta adresa si automat alta asociatie care nu are fonduri pt acoperis ,locatarii 15 pe scara au semnat ca sunt de acord 8 si 7 nu si asociatia nu are bani la care omul a executat lucrarea cu firma cu deviz etc si a ajuns la suma de 3500lei dupa care a actionat in judecata asociatia si a câștigat locatarul respectiv la care s-au mai adaugat cheltuieli de judecata 770 lei plus 600lei onorariu avocat si acum locatarii de pa scara in loc sa fi platit cit trebuia mai au 770+600 in plus de plata
Refuzul de a va incasa banii cu care veniserati la casierie sa va achitati cotele nu este chiar in regula, dar s-a produs, probabil, si din cauza dv. care v-ati exprimat refuzul de a achita reparatia acoperisului.
Intamplarea este o consecinta a lipsei de dialog transparent si civilizat.
Ma intreb daca si vecinii dv. n-au stiut ca trebuie platit pentru acoperis si daca au refuzat. Ei au stiut sau nu? Daca au stiut si au platit, cum se face ca dv. n-ati stiut?
Nu vreau sa va judec, dar cred ca ar fi trebuit sa cereti informatiile necesare despre acea reparatie, acolo, pe loc, administratorului, si sa acceptati sa faceti o plata partiala la cote si o parte partiala la reparatii, revenind ulterior cu restul de bani. Intre timp ati fi avut posibilitatea sa primiti informatii mai multe despre aceasta reparatie.
Probabil ca in aceasta situatie, administratorul v-ar fi incasat plata.
Reparatia acoperisului, asa cum a mentionar si @c0sti, este necesara si obligatorie deoarece este proprietate comuna, iar proprietarii sunt obligati prin lege sa se ingrijeasca si de proprietatea comuna, nu numai de apartamentul lor.
Este normal ca dv. sa fiti informata despre cheltuielile care vi se pretind a fi achitate.
Este normal ca dv. sa achitati ca si ceilalti proprietari.
Este normal sa acceptati repartizarea sumei pe care o aveti momentan la dispozitie intre cheltuielile de diferite feluri ale asociatiei.
Este normal sa vi se incaseze chiar si plata partiala.