In primul rand apreciez efortul dvs de a raspunde intrebarilor , adesea confuze, ale celor, nestiutori, ca mine Am cumparat un teren intr-un mic orasel. Cineva si-a construit la 200 de m o pensiune si a gasit de cuviinta sa-si monteze pe sub strada in panta tevile de scurgere ale unei fose pentru dejectii construita la 1,m de gardul meu pe domeniul public. Pe lateral , la 3m se afla albia de scurgere a aluviunilor de pe munte. In afara faptului ca sunt situatii cand ori ca e plina ori din cauza ploilor abundente se mai revarsa, doream exact pe zona aceea sa construiesc o poarta mai mare si in perspectiva( sa vedem cu criza!)sa construiesc o casuta.
Intrebare : cum trebuie sa actionez pentru a-l face sa isi mute fosa in alta parte.Omul este si consilier pe la primarie si nu stiu daca e bine sa consult un avocat din zona!? Multumesc.
Este mai greu sa se aplice legea in situatia in care omul este consilier in primarie. In drept acesta probabil sau mai mult ca sigur ca nu are autorizatie de mediu pentru a construi fosa respectiva. De ce spun asta? Pentru ca pe domeniul public nu poate sa-i aprobe nimanui construirea unei fose....Cel mai indicat ar fi sa formulati o plangere la Ministerul mediului si Ministerul lucrarilor publice. Daca faceti sesizarea trebuie sa fie insotita de fotografii si alte declaratii ale vecinilor. Daca raspunsul primit nu va satisface puteti actiona in judecata cele doua institutii prin care instanta sa le oblige sa aplice legea in functie de situatia de fapt existenta si sa solicitati instantei sa oblige consilierul sa desfiinteze tevile de scurgere si sa astupe fosa septica pe cheltuiala acestuia.