avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... dosar penal pentru permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

dosar penal pentru permis suspendat

am fost oprit de politist pe moto in bucuresti cu permisul suspendat.
am primit o dovada fara drept de circulatie si am fost informat ca mi se va intocmi dosar penal.
am condus citeva sute de metri si vreau sa declar ca eram doar la volan cu masina oprita si ca de la iasi a condusun prieten cu care am venit de fapt in bucuresti.
e cuvintul lui impotriva cuvintului meu. eu nu am vrut sa-i dau declaratie politistului, iar martorul pe care la oprit el nu m-a vazut pe mine conducind masina.
am vre-o sansa?
este cineva (avocat) in bucuresti care ma poate ajuta?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:03, 25 Iunie 2010
Conteaza ce ati declarat dvs,, ce martori in favoarea dvs. aveti, cum s-a petrecut fapta. Asa cum ati prezentat-o este infractiune prevazuta cu inchisoare de la 1-5 ani. Sanse sunt, nu dati nicio declaratie pana nu consultati un avocat.
Daca nu aveti probe prin care sa dovediti cele afirmate,nu aveti sanse.
Vise va intocmi dosar penal conform art.86/2 din OUG nr.195/2002,fapta fiind sanctionabila cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Daca aveti posibilitati materiale,angajati-va un avocatcare sa va ajute sa vi se aplice o pedeapsa cu amenda,eventual cu suspendare
nu am vrut sa sriu declaratie. ca martor pot sa-l rog pe prietenul meu sa declare ca era la un birou in apropriere si eu stateam la volan in masina oprita sa-l astept.
ce probe pot sa am...?! declaratia mea si a prietenului meu. martorul pe care la- oprit politistul in trafic nu m-a vazut pe mine conducind masina. stateam la volan. ok sa zicem ca politistul a venit la mine pt ca era oprirea interzisa....
Probale in general sunt cu acte si martori.
Eu nu pot sa va instig sa comiteti o infractiune.
Dac nu angajati aparator si asigurati-va de o pedeapsa minima in sensul aratat

Alte discuții în legătură

Refuz probe biologice si favorizare infractorului coco81 coco81 am condus o masina si am acrosat o masina parcata (pagube materiale).un tip a sunat la 112 si a zis ca a vazut o masina care a acrosat una parcata .am sunat o ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice streetwis3 streetwis3 Buna ziua. Am si eu o nedumerire si nu mai stiu la cine sa apelez. Sa va povestesc ce s-a intamplat. In ianuarie am fost cu un prieten la o discoteca si am ... (vezi toată discuția)
Prins fara permis dar stationat mytzu921 mytzu921 Buna seara, acum 2 noptii fratele meu si varul meu au fost prinsi de politie fara carnet, se intorceau de la o petrecere au vazut la o distanta considerabila ... (vezi toată discuția)