avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... refuz probe biologice si favorizare infractorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

refuz probe biologice si favorizare infractorului

am condus o masina si am acrosat o masina parcata (pagube materiale).un tip a sunat la 112 si a zis ca a vazut o masina care a acrosat una parcata .am sunat o cunostinta sa vina repede deoarece bausem.intre timp a venit politia oras,nu rutiera.care m-au gasit langa masina.le-am raspuns ca a lovit altcineva masina si ca a plecat sa-l caute pe cel cu masina parcata deoarece il cunostea.in 5 min a venit si persoana pe care o sunasem impreuna cu inca o persoana .cunostinta mea a declarat ca ea a condus si cealalta persoana a declarat ca a fost in masina si ca nu am condus eu.(deci eram toti 3 in masina si a condus cunostinta mea)intre timp a venit si pol rutiera care i-au pus fiola la cunostinta mea(zero alcool)au vrut sa suflu si eu in fiola dar am refuzat pe motiv ca sunt pasager si ca nu sunt obligat sa suflu.persoana care a sunat la 112 a declarat ca m-a vazut langa masina ca a tecut(nu la volan)si ca langa masina nu a mai vazut alta persoana.politia mi- a intocmit dosar penal pt refuz de recoltare probe biologice si la cunostinta mea pt favorizarea infractorului.ce credeti ca se va intampla la procuror?nu stiu daca ei mai au alte declaratii la politie in favoarea lor
Cel mai recent răspuns: coco81 , utilizator 20:44, 9 Decembrie 2011
Pentru refuzul de a va supune recoltarii probelor biologice pedeapsa prevazuta de lege este inchisoarea de la 2 la 7 ani.Incercati sa fiti sincer la procuror, sa va regretati fapta si, daca nu aveti nici antecedente penale, ati putea scapa ceva mai usor.Prietenul dvs. -favorizatorul , de asemenea , pedeapsa in cazul favorizatorului putand fi cuprinsa intre 3 luni si 7 ani . Ar putea fi pedepsit daca a stiut ca ati comis o infractiune , deci a comis fapta cu intentie , ceea ce si reiese din relatarea dvs. , insa, inspre un minim de pedeapsa, probabil, daca nu are antecedente penale si regreta fapta, etc.
pedepsele le stiu si eu
dar ma intereseaza cum o sa ajunga procurorul la concluzia ca am fost eu la volan?
Cu ajutorul probelor , evident.Exista un martor si, nu va bazati pe faptul ca nu se vor mai strange si alte probe la dosar.In plus, prietenul pe care l-ati chemat -favorizatorul, oare nu a scris in declaratie pentru ce i-ati solicitat ajutorul?
favorizatorul este o ruda apropiata.si cealalta persoana.sa presupunem ca politia are 2 martori care sa zica ca eu am fost la volan.si eu declaratia persoanei care zice ca a condus,declaratia la alta persoana care a fost in masina si spune ca a condus pers respectiva,si declaratia mea care sustin ca nu am condus.ce se va intampla?toata treaba s-a intamplat pe la 3 noaptea...deci nu au fost martori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz recoltare probe ContSters240230 ContSters240230 in timp ce conduceam un autoturism in stare de ebrietate am acrosat o masina parcata.cand a venit politia la fata locului eram langa masina(nu in ea).in 10 min ... (vezi toată discuția)
Politisti rutieri prostulsatului prostulsatului In luna decembrie 2010,in timp ce ma aflam in autoturismul meu dispus in parcarea de pe una dintre strazile localitatii in care domiciliez, un barbat a venit ... (vezi toată discuția)
Rutiera Acoperi Ana Acoperi Ana Fiind băut am urcat la volan sa mut masină 20 metri mai incolo. În acest timp am acroșat mașina din fata mea .Un martor a sunat la 112 venind un echipaj ... (vezi toată discuția)