avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Politisti rutieri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Politisti rutieri

In luna decembrie 2010,in timp ce ma aflam in autoturismul meu dispus in parcarea de pe una dintre strazile localitatii in care domiciliez, un barbat a venit la mine si mi-a spus ca i-am zgariat masina. Intrucat anterior am deschis usile autoturismului pentru a introduce bagajele in interior, am crezut initial ca masina barbatului ar fi fost atinsa de portiere, Mi-am cerut scuze si mi-am exprimat disponibilitateade a-l despagubi, cerandu-i sa-mi arate eventualele avarii. Barbatul a refuzat,in schimb a dat mai multe telefoane, dupa care la fata locului au sosit,pe rand, cca. 10 - 15 peroane, dintre care una s-a prezentat ca fiind seful barbatului in cauza (acesta fiind un taximetrist) si mi-a sugerat - fara a afirma direct - ca suma de 30 de milioane ar fi suficienta pentru remedierea avariilor. Mentionez ca nici pe masina mea si nici pe cealalta nu au existat urme vizibile de tamponare. Am refuzat, dupa care persoana a inceput sa ma ameninte ca ,,ma face,, si ,,aduc cati martori vreau,,
La fata locului a sosit un echipaj de politie care mi-a cerut buletinul de identitate si carnetul de conducere - pe care le-am inmanat - dupa care a continuat sa discute cu barbatul care m-a amenintat, apoi unul dintre politisti mi-a intins fiola si mi-a cerut sa suflu. Pentru ca pana atunci nu m-au intrebat nimic, i-am spus politistului ca eu nu am pus in miscare masina, ca barbatul care le dadea indicatii cu privire la faptul ca eu as fi dat cu spatele si as fi acrosat celalalt autoturism nu este conducatorul auto si nici nu a fost de fata la eveniment - daca acesta a existat - si le-am cerut politistilor sa faca o cercetare la fata locului pentru a constata ca masina mea nu a fost pusa in miscare din pozitia in care se afla,adica parcata de cca. o ora.
Politistii nu au facut nimic in acest sens, in schimb mi-au intocmit dosar penal pentru refuz de probe biologice,pe care l-au inaintat procurorului cu propunerea de sesizare a instantei. La dosarul in cauza, in afara de declaratia celuilalt sofer,care sustine ca am dat cu spatele si l-am acrosat, nu exista altceva - martori, fotografii, etc. Dosarul a fost returnat de 2 ori de la procuror la Politie, iar eu stau de 6 luni fara permis.
Considerati ca s-a comis un abuz impotriva mea ?
Cel mai recent răspuns: prostulsatului , utilizator 17:49, 19 Iunie 2011
Refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducatorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autoritatii competente, aflat în timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, de a se supune recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezentei de produse sau substante stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Desii acest articol din Codul Rutier se bate cam in cap cu legea privind drepturile pacientului (Legea 46/2003) atunci cand sunt dusi la IML pentru recoltarea de probe. Nu e cazul dvs, in cazul dvs se aplica prevederile Codului Rutier.
Aveti dreptate, dar pentru a mi se cere sa ma supun recoltarii de probe biologice ar trebui sa existe probe ca am condus un autovehicul, altfel pot fi luat oricand de catre Politie si dus la recoltare. Ori, in cazul meu,care sunt probele, din moment ce masina era parcata, eu eram pe trotuar, iar pe cele doua autovehicule nu sunt urme de tamponare ?
Este de ajuns declaratia unui alt conducator auto? Daca a lovit el masina aflata in parcare ?
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
prostulsatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz recoltare probe biologice Elemer Kadar Elemer Kadar Când se consideră că ai săvârșit infracțiunea de refuz recoltare probe biologice? Când ți-ai exprimat refuzul categoric în fața ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni rutiere - legalitate C11 C11 Buna dimineata! va supăun atentiei dvs urmatoarea speta: Eram stationat de cca.1h in masina personala,noaptea tirziu,cu motorul pornit pentru a ma incalzi ... (vezi toată discuția)
Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice feli27 feli27 Unui bun prieten i s-a ridicat permisul de conducere pe baza art 87/5 si anume refuzul de a i se recolta probe biologice.Acesta a condus baut pe un drum ... (vezi toată discuția)