avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... tulburarea linistii si ordinii publice
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

tulburarea linistii si ordinii publice

De 2 ani de zile un vecin pune muzica tare si nu ma lasa sa locuiesc in liniste in apartamentul meu. Am vorbit, am batut la usa, am sunat la politie, nimic nu s-a rezolvat. A fost si amendat odata pentru tulburarea linistii publice, el continua fara rusine.
Acum s-a smecherit, nu stiu prin ce metode afla cind sun la politie si inchide muzica inainte de a veni echipajul sa constate. Astfel, el doreste sa ma puna in lumina proasta si eventual sa fiu eu amendata astfel incit sa nu am de ales si sa stau sa inghit decibelii si nesimtirea lui. Face asta numai cind blocul e aproape gol, vecinii sunt plecati cu totii la serviciile lor. Se pricepe la sters urme, dupa cum se vede.
Am mare nevoie de un sfat, cum pot sa procedez astfel incit sa fie pedepsit si sa inceteze cu zgomotele? Stiu ca e o speta grea insa sper la un sfat bun. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 11:23, 28 Iunie 2010
Formulati plangere pentru savarsirea infractiunii prev. de art.320 c.p. -tulburarea folosintei locuintei, care presupune fapta prin care se tulbura in mod repetat folosinta locuintei locatarilor dintr-un imobil, ori prin care se impiedica normala folosinta a locuintei si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Pentru existenta acestei fapte se cere indeplinirea unei cerinte esentiale si anume caracterul repetat.
Plangerea se formuleaza in termen de 60 de zile de la data cunoasterii faptuitorului si se adreseaza parchetului de pe langa judecatoria careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond.
Aveti nevoie de minim 2 martori pentru dovedirea plangerii.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
In afara celor aratate cu profesionalism de distinsa avocat,adaug ca puteti folosi procesul verbal anterior dresat ca proba in dovedirea plangerii ca de altfel orice alt inscris posedati in dovedirea situatiei de fapt.
Of, multumesc foarte frumos pentru raspunsuri. Nu stiu ce sa ma fac insa cu zgomotele pe care le face acum, cum le dovedesc daca politia nu poate constata.
A fost politistul de proximitate la el si el a spus ca nu e adevarat nimic, nu recunoaste. Mai mult, dupa vizita politistului si-a intensificat zgomotele, cu si mai mare nesimtire.
Multumesc.
Azi noate s-a intamplat din nou. La ora 23.00 era muzica tare, am apelat la 112, a venit un echipaj din 3 politisti, cu putin inainte sa vina muzica s-a inchis. Este a 4-a oara cind se intampla asta.

Exista urmatoarele variante:

- ori politia anunta pe infractor cind e sesizata ca acesta sa stie sa inchida muzica si ei sa nu aiba ce constatat
- ori stau mereu la balcon si vad cind vine masina politiei
- ori imi sunt ascultate telefoanele

Or mai exista si alte variante de cosmar insa chiar nu stiu ce sa fac. Am nevoie de constatari noi ca sa pot face plingerea.
Rog ajutor!
Este destul sa aiba o cunostinta la sectia la care sunteti arondata teritorial si sa fie anuntat ca a fost trimis echipajul
Dar puteti dovedi si cu martori.

Alte discuții în legătură

Incalcarea normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice Arnie Arnie Buna ziua. Incep acest mesaj prin a imi cere scuze daca am postat gresit sau nu am ales categoria potrivita. Am cateva intrebari referitoare la legea 61/1991 ... (vezi toată discuția)
Tulburarea liniștii publice sau cum câinii latră, caravana trece veronik veronik Buna seara, In ceea ce priveste tulburarea linistii publice si ma refer aici la un restaurant ce tulbura linistea publica, cel putin 3 nopti pe saptamana, ... (vezi toată discuția)
Tulburarea folosintei locuintei - art 320 cp annamariacir annamariacir Buna ziua, Am probleme de un an de zile cu un vecin care ba asculta muzica la maxim, ba se uita la filme/tv in asa fel incat pot auzi clar la ce se uita. ... (vezi toată discuția)