avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... convenþia civilã ºi vechimea în muncã
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

convenþia civilã ºi vechimea în muncã

În condiţiile acuale multe firme angajează doar cu convenţie civilă.Este perioada de lucru cu convenţie civilă vechime în muncă?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 20:02, 24 Iunie 2010
Nu ... activitatea desfasurata in baza unei conventii civile de prestarii servicii nu îi conferă prestatorului vechime în muncă.

Numai munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă îi conferă unei persoane fizice vechime în muncă.
Mulţumesc pentru răspunsul promt
Activitatea desfasurata in baza unui contract civil nu da dreptul decat la remunerarea pentru munca prestata. Timpul lucrat astfel nu se considera vechime in munca.

Vechime in munca este activitatea desfasurata in baza unui contract individual de munca indiferent de natura lui ( pe durata nedeterminata sau determinata, timp normal sau partial).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract civil de prestari servicii sau conventie civila elisabety_73 elisabety_73 Buna. Am tot citit aici pe forum si am ajuns la concluzia ca parerile sunt impartite. Am un caz" o firma x care are nevoie de muncitori zilieri-sezonieri". ... (vezi toată discuția)
E adevarat?? C.Geta C.Geta conventia civila constituie vechime in munca??eu stiam ca daca se intocmeste conventie se suspenda dreptul la somaj... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii sau conventie civila intre o firma si o persoana fizica? oanalarisa oanalarisa Buna seara! AS dori sa intreb in ce conditii se poate incheia un contract de prestari servicii sau conventie civila intre mine si un SRL.Intreb aceste lucru ... (vezi toată discuția)