avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retinerea pentru consum de droguri.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retinerea pentru consum de droguri.

Buna ziua, am o intrebare legata de o problema si anume:
In dimineata de marti spre miercuri la ora 02:00 am fost retinuti pentru posesie si consum de droguri anume 2 pliculete cu produse etnobotanice si un pliculet cu un praf alb. La sectie am fost trimisi pt recoltarea probei de sange si urina la un spital din apropiere. La sectie pliculetele cu produse etnobotanice au fost trecute ca proprietatea conducatorului auto in masina caruia au fost gasite iar praful a fost trecut ca proprietatea unuia dintre retinuti. Intrebarea mea pt dumneavoastra este desi eu si inca un prieten nu aveam nimic asupra noastra si in declaratii au recunoscut celelante persoane ca erau ale lor drogurile dar in analizele de sange am iesit "murdari" noi ce putem sa patim pentru consum? ;)

Later edit: Cei doi care nu aveau nimic asupra lor nu au antecedente.
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
bennn1, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters171795 , utilizator 18:12, 12 Octombrie 2010
Art. 4. - Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani.

cipri_h a scris:

Art. 4. - Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 5 ani.




:-) nu ai inteles. Persoanele care au fost retinute nu detineau nimic asupra lor. Din cate am inteles la prima abatere in functie de subst gasita in sange deobicei se da doar amenda sau munca in folosul comunitatii...
Ba da am inteles
E posibil sa fie amenda
Dar amenda administrativa
Pentru aceasta se deschide dosar penal
Intradevar nu raman urme dar in locul tau nu ma-s mai risca
:) Iti multumesc pt raspunsul rapid si iti spun sincer ca m'am lacuit cu astfel de substante. Oricum in cel mai rau caz pt ca punem raul in fata tot timpul :) noi cei care doar am consumat ce putem sa patim?
Sincer nu cred ca mare lucru
Oricum nu veti lua puscarie cu executare
Probabil o amenda administrativa
Discuta totusi cu un avocat
Pt cauze cu caracter penal eu sfatuiesc pe oricine sa discute cu un avocat
E vb de libertatea ta totusi nu?

Alte discuții în legătură

Dosar etnobotanice va rog nu ocoliti intrebarea mea.multumesc. ContSters270600 ContSters270600 Cum sa incep.Am 24 ani timp de cateva luni m-am distrat si eu cu asa zisele etnobotanice asta intamplandu-se din toamna 2011 pana la inceputul verii 2012 cand ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru consum de etnobotanice. ce se poate întâmpla în continuare? ContSters496500 ContSters496500 Buna dimineata, acum cateva zile un prieten a fost gasit in masina personala pe scaunul soferului intro stare de lesin. Baiatul consumase etnobotanice si ... (vezi toată discuția)
Ce pot pati daca am fost gasit cu un plic de etnobotanice? caddylac caddylac Buna ziua,aseara in jurul orelor 23,am fost oprit de o patrula de politie,care m-au perchezitionat.Asupra mea a fost gasit un plic cu etnobotanice.Am spus ... (vezi toată discuția)